1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. İktistabank’ta bayrak değişimi
İktistabank’ta bayrak değişimi

İktistabank’ta bayrak değişimi

Yaklaşık 300 personelin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Dünya para ve kur politikaları incelenerek beklentiler ortaya konuldu, orta ve uzun vadeli projeksiyonlar yapıldı.

A+A-

 

Geleneksel olarak yılda iki kez biraraya gelerek performans değerlendirmesi yapan İktisatbank Finansal Hizmetler Grubu, 2015 ilk yarıyıl performans değerlendirme toplantısını haftasonu Golden Tulip Otel’de gerçekleştirdi. Yaklaşık 300 personelin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Dünya para ve kur politikaları incelenerek beklentiler ortaya konuldu, orta ve uzun vadeli projeksiyonlar yapıldı.

İktisat Finansal Hizmetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özmerter yaptığı konuşmasında, bu yıl kuruluşunun 25’inci yılını kutlayan İktisatbank’ın Kıbrıs Türk Bankacılık sektörüne getirdiği ilklerin altını çizerken, kendi meslek hayatından da örnekler vererek bankaya gelen her çalışanın ve yöneticinin bankayı teslim aldığı noktadan bir daha üst seviyeye taşıdığını belirterek; İktisatbank’ın bu gün KKTC’nin en güçlü ve uluslararası standartlarda hizmet veren bankası olması için emek veren herkese teşekkür etti. Özmerter konuşmasını tamamlarken 2012 yılından  bu yana İktisatbank’ta Genel Müdürlük görevini yürüten Dr. Ahmet Melih Karavelioğlu’nun Eylül 2015 tarihinden itibaren Genel Müdürlük görevini, halen İktisatbank Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Olgun Önal’a teslim edeceğini ve İktisatbank’taki kariyerine İktisatbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak devam edeceğini açıkladı.

Özmerter konuşmasında; Dr. Ahmet Melih Karavelioğlu’nun  bankada Genel Müdürlük görevini yürüttüğü 3 yıl içerisinde, bankanın teknolojik altyapısının dünya ile uyumlaştırılmasını sağlayan sistem geçişinin gerçekleştirilmesinin yanısıra, dünya para piyasalarında meydana gelen çalkantılardan ve krizlerden İktisatbank’ın hasar almadan ve daha da büyüyerek çıkmasını sağladığını ifade etti. Türk Lirası’nda meydana gelen ciddi değer kayıpları, Amerikan Merkez Bankası’nın piyasalara verdiği dolar likiditesinin azaltılması, Türkiye’deki Gezi Parkı olayları, TC Merkez bankasının agresif faiz artırımı ve en son TC’de yaşanan seçimlerle birlikte kurda görülen tüm zamanların en yüksek seviyesi gibi ekonomik dönemeçlerde İktisatbank’ın Karavelioğlu sayesinde istikrarlı bir büyüme gerçekleştirdiğinin de altını çizen Özmerter, Karavelioğlu’na tüm çalışanlar adına teşekkür etti. 

Özmerter’in konuşması ardından personelin ayakta alkışları arasında kürsüye gelen İktisatbank Genel Müdürü Dr. Ahmet Melih Karavelioğlu, İktisatbank’taki genel müdürlük yaptığı sürecin kısa bir değerlendirmesini yaptı. Bankanın 280 Milyon TL aktif büyüklüğünden 1.2 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmasında zevkle çalıştığını ifade eden Dr. Karavelioğlu, yaşadıkları sistem değişiminin meşakkatli bir süreç olduğunu ancak bankayı daha iyi noktalara taşıdığını belirtti. Çalışanlara “bir kurumda çalışıp hem kurumu hem de kendini geliştirmenin önemine vurgu yapan Karavelioğlu, başarısının sırrını hangi seviyede çalışırsa çalışsın, her zaman kendini yaptığı işin sahibi olarak görmek  ve yaptığı işi sevmek olarak” belirtti.  Çalışma hayatı boyunca dürüstlük, şeffaflık, açık sözlülük, müşteriyi ve insanı merkeze alma, güven duygusu yaratma, yapabileceklerinin sözünü verme ve verdiği sözü herzaman yerine getirme ilkelerinden sapmadığını ifade eden Dr. Karavelioğlu “İnsanın bu ilkeleri bir tutkuya  ve inanca dönüştürüp işine yansıttığı zaman da kariyer planlamasının kendiliğinden oluştuğunu sözlerine ekledi.

Tüm çalışanlara işlerini iyi yapabilmek için tutkulu, samimi ve istikrarlı olmaları gerektiğini, gerçek bir başarı elde etmek istiyorlarsa işlerini severek yapmaları gerektiğini belirtti. Çalışmanın, çalışmaktan zevk almanın biraz da hayat biçimi olduğunu söyleyen Karavelioğlu, İktisatbank’taki görev değişiminin kurumsallaşmanın bir gereği olduğunu, Bankanın farklı vizyonlarla daha da ileriye taşınması için yapılması gerektiğini ve Bankadaki görevine icra makamında değil de, Yönetim Kurulunda başkan yardımcısı olarak devam edecek olmaktan da büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Tüm çalışanlara İktisatbank kurum kültürüne yakışır şekilde, ekip ruhu içerisinde daima daha ileriyi hedef alarak kararlı çalışmalarına azim ve disiplinle devam etmelerini ifade ederek, Eylül ayı sonunda bayrağı teslim alacak olan Genel müdür yardımcısı Olgun Önal’a da başarılar diledi.

Bu haber toplam 1935 defa okunmuştur