1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İkisi de kayıtsız
İkisi de kayıtsız

İkisi de kayıtsız

Tutuklanan zanlılardan 29 yaşındaki Ezeh Christopher,  Walsak Augustine Ngok’la Girne’de bir restoranda aralarında çıkan tartışma sonucu kavga ettiklerini daha sonra da eve döndükleri zaman onu öldürdüğünü itiraf etti.

A+A-

Nijeryalı Walsak Augustine Ngok cinayetinde düğüm çözülüyor. Nghok’u öldüren ev arkadaşı zanlı Ezeh Christopher cinayeti itiraf etti: “Merdivenlerden sürükledim, yumruklamaya devam ettim”

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ DÜĞÜMÜ ÇÖZDÜ… Taşkent yolunda bulunan cesedin ardından iz süren polis, Girne’de bir restoran kamerasının görüntülerinden zanlılara ulaştı. Lefkoşa’da iki ayrı eve operasyon düzenleyen polis 12 kişiyi tutukladı.

CİNAYETİ 3 KİŞİ İTİRAF ETTİ… Nghok’un öldürülmesine ilişkin tutuklanan 12 zanlıdan 3’ü gönüllü ifade vererek işledikleri suçu kabul etti. Polis cinayeti işleyen zanlı Ezeh Christopher’i cinayetin işlendiği siteye götürdü, olay yerinde canlandırma gerçekleştirdi. Polis evden çok sayıda emare topladı.

DÖVE DÖVE ÖLDÜRÜDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ… Cinayetin işlendiği eve götürülen zanlı Christopher cinayeti nasıl işlediğine dair detayları anlattı. Polisin cinayetle ilgili detaylı araştırması sürerken zanlılar aleyhinde 3’er gün tutukluluk emri alındı.

İKİSİNİN DE ÖĞRENCİ KAYDI YOK… YENİDÜZEN’in edindiği bilgiye göre; zanlı Ezeh Christopher ülkede 8 yıldır bulunuyor ve öğrenci kaydı yok.  Olayda öldürülen Walsak Augustine Ngok da ülkeye öğrenci olarak geldiği fakat güncel kaydı olmadığı ortaya çıktı.

Devrim DEMİR

Taşkent-Haspolat anayolu TMT Anı Ormanı toprak yol girişinde bulunan Walsak Augustine Ngok’un öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada polis iki farklı eve düzenlediği operasyonda biri kadın 12 kişiyi tutukladı.

Tutuklanan zanlılardan 29 yaşındaki Ezeh Christopher,  Walsak Augustine Ngok’la Girne’de bir restoranda aralarında çıkan tartışma sonucu kavga ettiklerini daha sonra da eve döndükleri zaman onu öldürdüğünü itiraf etti.

Kamera kayıtlarından iz süren polis, olayı aydınlatan detaylara ulaştı. Buna göre; olay gecesi Walsak Augustine Ngok’u Boğaz bölgesinde bulunan Lavinuim sitesinde öldüren zanlılar Lefkoşa anayolunu kullanarak cesedi Taşkent yoluna getirdi ve burada bırakarak kaçtı.

Kamera görüntülerini didik didik araştıran polis, zanlılara önceki gün ulaştı. Zanlılar, dün geniş güvenlik önlemi altında tutukluluk talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı.

“Zanlı Ezeh Christopher ülkede 8 yıldır bulunuyor ve öğrenci kaydı yok.  Olayda öldürülen Walsak Augustine Ngok da ülkeye öğrenci olarak geldiği fakat güncel kaydı olmadığı ortaya çıktı.”

Detaylar kan dondurdu

YENİDÜZEN, Ezeh Christopher’in polise verdiği ifadesindeki detaylara ulaştı.

Buna göre; Ngok ve zanlı Christopher ev arkadaşıydı. Cinayet gecesi Girne’de bir restoranda yemek yedikleri sırada aralarında başlayan kavganın büyüdü ve birbirlerini darp ettiler.

Polisin olay yerine gitmesi ile restorandan ayrılan zanlı Christopher ve Ngok’un kavgaları beraber kaldıkları dairede de devam etti.

Christopher, verdiği ifadesinde öfkesine yenik düşerek Ngok’u bayıltana kadar dövdüğünü anlattı. Christopher, zanlı 3 N.F.A.N.’nin başka bir arkadaşını aradığını ve Nghok’u hastaneye götürmek istediğini de ifadesinde belirtti. Christopher, Walsak Augustine Ngok’u dördüncü kattan baygın bir şekilde ayaklarından tutarak merdivenlerden sürükleyerek indirdiğini itiraf etti.

“Arabada da vurmaya devam ettim”

YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, zanlı Ezeh Christopher, ifadesinde Ngok’u bindirdiği araç içinde de baygın olduğu halde dövmeye devam ettiğini belirtti.

Christopher,  diğer arkadaşlarını şiddetle tehdit ettiğini ve Nghok’u 19 Nisan tarihinde sabah saat 04.00 sıralarında Taşkent yoluna atarak kaçtıklarını itiraf etti.

Öğrenci kayıtları yok

YENİDÜZEN’in edindiği bilgiye göre; zanlı Ezeh Christopher ülkede 8 yıldır bulunuyor ve öğrenci kaydı yok.  Olayda öldürülen Walsak Augustine Ngok da öğrenci olarak geldiği ülkede şu sıralarda kaydı yok.

Polis mahkemede detay vermedi

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Cem Ozan, zanlılar Ezeh Christopher ve 11 zanlının “Taammüden adam öldürme” suçundan tutuklandıklarını söyledi.

Müfettiş Muavini Cem Ozan, 19 Nisan tarihinde saat 07.00 raddelerinde polise yapılan ihbar sonucu Taşkent-Haspolat arasında ceset bulunduğunu kaydetti. Cem Ozan, Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz’in gerçekleştirdiği otopside erkek şahsın cinayete kurban gittiğinin anlaşıldığını kaydederek bunun üzerine ekip kurularak soruşturma başlattıklarını belirtti.

Ozan, çevre şahadeti ve emare olarak alınan kamera görüntülerinin ardından zanlıları iki farklı evde tespit ettiklerini aktardı.

3 kişi gönüllü ifade verdi cinayeti itiraf etti

Müfettiş Muavini Cem Ozan, 21 Nisan tarihinde mahkeme emri ile tutuklanan zanlılardan Ezeh Christopher’in cinayeti işlediğini itiraf ettiğini kaydetti.

 Zanlılar A.O., A.H.U., A.N., C.O.M., C.C.E., G.K.M., G.C.O., P.O., ve P.V.C.’nin olay günü, olay anı ve olay sonrası suçla bağlantılarının araştırıldığını kaydeden Ozan, zanlıların da tutuklama anında bazı beyanları olduğunu ve bunların araştırılması gerektiğine değindi.

Soruşturmanın çok yeni olduğunu ve alınması gereken ifadeler olduğuna değinen Ozan, tüm zanlıların soruşturma amaçlı 3’er gün tutuklu kalmalarını talep etti.

6 kişi tutukluluk süresine itiraz etti

Polisin tutukluluk süresinin ardından zanlılar  E.C., A.O., N.F.A.N., W.M.M.’ın avukatı Ramadan Sanıvar, 3 günlük tutukluluk süresine itiraz etmezken, müvekkillerinin doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Zanlılar,  C.O.M., C.C.E., G.K.M., G.C.O., P.O., ve P.V.C. ise neden tutuklandıklarını bilmediklerini, polisin ev baskını yaparak kelepçe taktıklarını, cinayetle bağlantıları olmadığını iddia ederek talep edilen 3 günlük süreye itiraz ettiler.

3 gün tutukluluk alındı

Lefkoşa Ceza Davaları Yargıcı Cenkay İnan, suçun oldukça ciddi bir mesele olduğuna vurgu yaparak,  tüm zanlıların soruşturma maksatlı 3’er gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

 

 

Bu haber toplam 3283 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler