1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İkisi çocuk 5 yaralı
İkisi çocuk 5 yaralı

İkisi çocuk 5 yaralı

Suruç'ta bir eve havan topu mermisi isabet etti

A+A-

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin Atmanek Mahallesi'ne Suriye'den atılan bir havan topu mermisi düştü.

Suriye sınırına yaklaşık 2 km mesafede bulunan evin duvarına isabet eden merminin patlamasıyla ikisi çocuk beş kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin tedavisinin hastanede sürdüğü belirtildi.

BBC Türkçe'ye bilgi veren Şanlıurfa Vali yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Mürşitpınar sınır geçişinin yakınındaki Büyükkendirci ve Küçükkendirci köylerinin güvenlik gerekçesiyle boşaltılmasına karar verildiğini ve bütün sınır köylerindeki okulların ikinci bir karara kadar tatil edildiğini söyledi.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Mürşitpınar, Çengelli, Eğrice ve Tümsekli köylerindeki okullarda okuyan öğrencilerin, bayram tatili sonrasında eğitimlerine başka okullarda devam edeceklerini belirtti.

BBC muhabiri Paul Adams özellikle Kobani'nin doğusundan yoğun çatışma sesleri geldiğini bildirdi.

Adams sabah saatlerinde uluslararası koalisyonun uçaklarının, bazı IŞİD hedeflerini vurduğunu duyurmuştu.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar Köyü'nün karşısındaki Kobani'nin güneyindeki bir tepede, sabah saatlerinde de bir tank görüldü.

Doğan Haber Ajansı sabah saatlerinde de Suriye'den atılan bir uçaksavar mermisinin Mürşitpınar'da gazeteciler ile askerlerin bulunduğu bölgenin yakınındaki boş araziye düştüğünü bildirdi.

BBC aracına gaz kapsülü isabet etti

Suriye'nin Kobani bölgesindeki çatışmaları takip etmek üzere Şanlırfa'nın Suruç ilçesinde bulunan BBC ekibinin aracına polisin attığı iki gaz kapsülü isabet etti.

Aracın arka camını kırarak içeri giren gaz kapsüllerinin neden olduğu ufak çaplı yangında araç zarar gördü.
Aracı terketmek zorunda kalan BBC ekibi olayda yara almadı.

BBC'nin bölgedeki muhabiri ve yapımcısı olayın fotoğraflarını Twitter üzerinden paylaştı.

Polisin bölgede toplanan kalabalığı dağıtmak üzere göz yaşartıcı gaz atmaya başladığını belirten Paul Adams, bölgeden uzaklaşırlarken polisin araçlarını çok kısa mesafeden hedef aldığını belirtti.

Adams 'yetkililerin herkesi bölgeden uzaklaştırmakta kararlı' olduğunu da yazdı. (BBC)

Bu haber toplam 1202 defa okunmuştur