1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İKİNCİ LİG’DE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ...
İKİNCİ LİG’DE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ...

İKİNCİ LİG’DE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ...

GHE şampiyonluğa doğru

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet İkinci Lig’de bir hafta daha geride kaldı. Lider Girne Halk Evi, Doğancı deplasmanından 3 puanla dönerek artık şampiyonluk adımlarını atmaya başladı. İkinci Lig’in 22’nci haftasında 23 gole imza atılırken, 2 maçta eşitlik bozulmadı. İkinci Lig karşılaşmaları, diğer ligler gibi bu hafta sonunda Pepsi Kıbrıs Kupası çeyrek final maçları nedeniyle 1 hafta ertelendi.
K-Pet İkinci Lig’in 22’nci haftasında Doğancı’ya konuk olan lider Girne Halk Evi, mücadeleyi 1-0 kazanarak, 3 puan daha hanesine yazdırmış oldu. Kırmızı beyazlılar puanını 54 yaparken, son 4 haftaya da 11 puan önde girdi.

Baf ikinciliğe yükseldi
Teknik direktör Bülent Aytaç göreve geldikten sonra sadece bir kez mağlup olan Baf Ülkü Yurdu, 1 maç daha kazandı. Dipkarpaz’ı konuk eden yeşil kırmızılılar, karşılaşmanın ikinci devresinde üst üste bulduğu gollerle 5-1 kazandı. Puanını 43’e yükselten Ülkü Yurdu, Çanakkale’nin mağlup olmasıyla yeniden 2’nciliğe yerleşti.
Baf Ülkü Yurdu’nu adım adım takip eden Karşıyaka, 22’nci haftayı fark atarak geçiren takımlardan biri oldu. Girne ekibi, Tatlısu’yu evinde 5-0 mağlup ederek puanını 43’e yükseltti. Tatlısu ise aldığı bu ağır mağlubiyetle, 22 puanda kaldı.

Çanakkale Ozanköy’de takıldı
Ligin 22’nci haftasında Ozanköy deplasmanına konuk olan Çanakkale, beklemediği puan kaybıyla karşılaştı. Mücadele 3-3 sona ererken, Çanakkale lig ikinciliğini de kaptırdı. Puanların paylaşılmasıyla, Çanakkale 42, Ozanköy ise 25 puana yükseldi.
Ligin Mağusa ekiplerinden Türkmenköy haftalar sonra kazanmasını bildi. Son olarak ligin 16‘ncı haftasında Ozanköy’ü mağlup eden yeşil beyazlılar, tam 5 hafta sonra Vadili’yi konuk ettiği maçta 1-0 yendi. Bu galibiyetle puanını 34’e yükselten Türkmenköy, play of oynama umutlarını da yeniden yeşertmiş oldu.

Ortaköy durduruldu
Son haftalarda aldığı sonuçlarla taraftarlarının yüzünü güldüren Ortaköy, Akova deplasmanından puansız döndü. Karşılaşmadan 3-1’lik mağlubiyetle Lefkoşa’ya dönen Ortaköy 21 puanda kaldı.
İkinci Lig’in 22’nci haftasında gol olmayan tek karşılaşma ise Gaziköy – Maraş mücadelesi oldu. Takımlar sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı.

(4-5 Nisan C.tesi / Pazar: Vadili – Ozanköy, GHE – Türkmenköy, Gaziköy – Akova, Çanakkale – Karşıyaka, Tatlısu – BÜY, Maraş – Dipkarpaz, Ortaköy – Doğancı)

Bu haber toplam 1080 defa okunmuştur