1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘İkinci iş davası’ yine ertelendi…
‘İkinci iş davası’ yine ertelendi…

‘İkinci iş davası’ yine ertelendi…

Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin(KTSÇHB) açtığı ‘ikinci iş davası’ yine ertelendi… Bakanlıkları avukatları savunacak

A+A-

 

Yüksek İdare Mahkemesi’nde ‘Kamuda çalışan doktorların ikinci iş yapma yasağının’ Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından göz ardı edilerek, herhangi bir uygulama yapılmaması gerekçesiyle açılan dava 5 Haziran tarihine kaldı. Hükümetin Hukuk Müşavirliğini yapan Başsavcılığın, davada her iki bakanlığı temsil etmeme kararı alarak davadan çekilmesi ardından dün iki bakanlığı da temsilen bir avukat davaya dahil edildi.

Didem MENTEŞ

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin(KTSÇHB), Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 43’üncü maddesine uyulmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’na açtığı dava ‘Avukat atanması’ nedeniyle yine ertelendi.  Yüksek İdare Mahkemesi’nde ‘Kamuda çalışan doktorların ikinci iş yapma yasağının’ Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından göz ardı edilerek, herhangi bir uygulama yapılmaması gerekçesiyle açılan dava 5 Haziran Cuma gününe kaldı. Hükümetin Hukuk Müşavirliğini yapan Başsavcılığın, davada her iki bakanlığı temsil etmeme kararı alarak davadan çekilmesi ardından dün iki bakanlığı da temsilen bir avukat davaya dahil edildi.
Mahkeme, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nı temsil eden avukatın, davada hazır olmasına yönelik itiraz dosyalaması  için süre verdi.
Davalı konumundaki Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bundan sonraki duruşmalarda kendi hukukçuları tarafından temsil edilecek.  Bakanlıkların davada kendilerini müdafaa etmesi için duruşma 5 Haziran 2015 tarihine ertelendi.

Avukat itiraz dosyalayacak
Kamuda çalışan doktorların ikinci iş yapma yasağının uygulanmaması nedeniyle geçtiğimiz Mart ayında Serbest Hekimler Birliği’nin açtığı dava dördüncü kez ertelendi. Başsavcılık, davada her iki bakanlığı temsil edip etmeme konusundaki duruşunu belirlemek amacıyla daha önce iki kez tehir talebinde bulunmuş, Mahkeme’de davayı 11 Mayıs’a ertelemişti. 11 Mayıs günü ise Başsavcılık, her iki bakanlığı da müdafaa etmeyecekleri yönünde karar üretildiğini belirterek, bununla ilgili emirname hazırlayıp sunacaklarını belirtmişti. Savcılığın emirname sunması ardından, her iki bakanlık kendi hukuk danışmanlarını devreye koydu. Bakanlıkları temsilen Sağlık Bakanlığı’nda kadrolu olan avukat davaya dahil edildi. Avukat, gerekli itiraz dosyasını hazırladıktan sonra dava sürecine geçilecek.

Süreç nasıl işlemişti?
Kamu Sağlık Çalışanları Yasası altında, 2009 yılında kamuda çalışan doktorlara mesai saatleri dışında özel kliniklerinde de çalışma imkânı verilmesinin ardından Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Kamu-Sen ve KTAMS bu düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğunu iddia ederek, Anayasa Mahkemesi’ne müracaat etti.
Anayasa Mahkemesi, 17 Şubat 2011 tarihinde Anayasaya aykırı olduğuna karar verdiği düzenlemeyi iptal ederek söz konusu düzenlemenin 6 ay sonra uygulamaya konması için emir verdi.
Anayasa Mahkemesi’nin kararının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen söz konusu düzenlemenin uygulanmadığını savunan Serbest Çalışan Hekimler Birliği konuyu Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıdı.

Bu haber toplam 1840 defa okunmuştur