1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. İkimiz Restaurant Bar & Cafe Girne’de uğramanız gereken bir mekan
İkimiz Restaurant Bar & Cafe  Girne’de uğramanız gereken bir mekan

İkimiz Restaurant Bar & Cafe Girne’de uğramanız gereken bir mekan

İkimiz Restaurant Bar & Cafe Girne’de uğramanız gereken bir mekan

A+A-

 

Zekai ALTAN

Bin dokuz yüz sekenli yıllar.Dorana Otlede resepsiyon memuru olarak çalıştım. Saat 16.00-08.00 saatleri arasında.Her sabah görevden çıktığımda ilk işim bir Cumhuriyer bir de Yenidüzen gazetesini alıp limana yürüyüş ve gazetelere göz atıp doğru eve giderdim. Yürüyüş parkurum da Türk Ocağı Kulübünün bulunduğu o daracık sokaklar arasında. Tipik bir liman şehri karakterini taşıyor (du) o güzelim Girne sokakları. Ve Türk mahallesi. Yukarıda. Buradaki mimari özellikler de bam başka. Betonlaşma fazla yok. Hatta hiç denecek kadar.  Akay dostum kardeşim de burada oturur. Zaman zaman evine giderdik. O daracık sokaklarda dolaşmanın da zevki bir başka idi. Kendimi çok huzurlu ve bu kültür mirasının sahibi olarak hissettim. Sahiplendim. Bu karakteristik özellik tipik bir turizm ürünü olarak karşımıza çıkar. Bu mekanlar tipik Kıbrıs  restorant, bar ve meyhaneciklerin işlev göreceği özelliklere sahiptirler. Bugün bunlar gerçekleşti. Grne’de bazı yerler bozuldu. Betonarme mekanlarda hizmetler veriliyor. Bazı yerlerde de mimari özellikler korunarak ve hatta geleneksel dekorasyonlarla desteklenerek bir kimlik kazandırıldı. Geçen hafta çok değerli bir dostumuz bizi yemeğe davet etti. Yeri tarif etti. Girne’de Türk mahallesinde kilisenin yanında bir mekan diye.  Çok beğeneceğimi söyledi. İkimiz restorant.

İKİMİZ RETORANT

İkimiz restorant Türk mahallesinde kilisenin yanında. Eski bir ev. Tipik Girne liman kasabası mimari özelliğine sahip. Mahalle arasında. Daracık bir kapıdan içeri girdiğinizde küçük odalar ile karşılaşırsınız. Odanın birinde oturma grubu Kıbrıs minderleri. Diğerinde ise restorant masaları.Bahçeye geçerken de geniş bir bar ve yanında da kebap fırınları. Ve bahçe. Çok büyük değil ancak onu büyük ve gösterişli yapan dizaynı. Dekorasyonu. Bol yeşillikli. Çiçek ve ağaçlar. Huzur veren bir atmosfer. Etnografik eşyaların yanısıra ahşapa önem verilen bir dekorasyon. Eski bisiklerler de yani velesbitler de dekorasyonun bir parçası. Küçük masalar. Dört kişilik. Ortam hijyenik. Akşam işletmeci Fatma hanım yani Fatoş ile kızı Latife. Bahçe sulamasından akşam yemeği hazırığı için harıl harıl çalışıyorlardı. Gerçekten takdir edilecek bir uğraş. Ve ikisi. Yani, restorant “İkimiz” adını burdan alıyor. Her ikisi de güleryüzlü ve sempatik. Buraya gitmek gerekir.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü kartı yok.  Mönü geleneksel kara tahta üzerinde yazılı.Fiyatları ile birlikte. Kıbrıs mutfağı ile karışık bir mönü. Çok karışık değil. Girişler ve ana yemekler. Giriş olarak Kıbrıs köftesi, mantı ve sandalda tavuk siparişinş verdik. Sandalda  tavuk dikkatimi çekti. Kıbrıs mutfağı olmayan ancak yaratıcılık ile hazırlanan ve sunulan bir giriş. Hafif. Ve bildiğimiz mantı ile köfte. Bu güzel ortamda Akdeniz akşamı serininde yemek almanın zevkini kırmızı şarap ile tatlandırdık. Bunu siz de yaşayın. Girişlerden sonra Latife bize ana yemekleri servis etti. Kuzu fırın. Garnitürü bezelye, havuç ve fasulye ile pilav. Patates de tabii ki. Et çok güzel ve kıvamında fırınlandı. Kuru değildi. Et yumuşak ve damak tadı. Adeta ağzınızda erir gibi. Ben çok güzel bir tat buldum.  Latife de sürekli servisi aksatmadan sürdürmeye çalıtı.Güleryüzü ile. Annesi Fatma hanım giyinip kuşandıktan sonra  o da güleryüzlü duruşu ile restoranta gelen misafirlere yardımcı olup ilgileniyor. Mantarlı biftek ve  de kıvamında. Ve spesiyal İkimiz Köfte. Yanılmıyorsam hamur içerisinde hazırlanmış köfte birlikte pişirildi. Çok az tadabildim. Bu yemeği biraz süratli yemek zorunda kaldık. Gelen bir telefon ile erken ayrılmamız gerekti. Doğrusu ben bu güzel akşam yemeğinin tadını ve ortamın zevkini tam çıkaramadım. Tadı damağımda kaldı derler ya. Tam böyle oldu. Buraya tekrar gideceğim ve bu tatları yeniden damak tadıma göre tadacağım.  Fatma hanım ve kızı Latife ile de tam istediğim gibi sohbet edemedim. Buraya giderseniz güzel bir keyf alacağınızı söyleyebilirim. Önereceğim bir mekan. Burada zaman zaman da özel etkinlikler düzenleniyor. Şapka partisi gibi. İhmal etmeyin.

MÖNÜ
GİRİŞLER
İKİMİZ BÖREK 14.00 TL
ETLİ DOLMA 14.00 TL
PATATES KÖFTE  14.00 TL
SANDALDA TAVUK 14.00 TL
ANA YEMEKLER
KUZU FIRIN 39.00 TL
MANTARLI B,İFTEK 35.00 TL
SOĞANLI TAVŞAN YAHNİSİ 33.00 TL
İKİMİZ KÖFTE  35.00 TL


TEL: 0533 880 62 72-0392 815 15 89
ADRTES: MEŞELİ  SOKAK NO. 22 GİRNE
WWW.İKİMİZ-KYRENİA.COM

Bu haber toplam 7647 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 212. Sayısı

Adres Kıbrıs 212. Sayısı