1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “İki Toplumlu Staj Programı”na başvurular sürüyor
“İki Toplumlu Staj Programı”na başvurular sürüyor

“İki Toplumlu Staj Programı”na başvurular sürüyor

İki toplumlu staj programı, AB “Leading by Example” projesi kapsamında KTTO ve KEBE tarafından yürütülüyor.

A+A-

 

Adamızın önde gelen iş yaşamı örgütleri olan Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Güney Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası (KEBE) tarafından yürütülen ve “Leading By Example” adını taşıyan proje sayesinde üniversite mezunu genç profesyonellere iş yaşamı öncesinde staj imkanı sağlanıyor. Staj programına başvurular 4 Eylül’e kadar devam edecek.

Program çerçevesinde 12 Kıbrıslı Türk ve 12 Kıbrıslı Rum, 20 - 35 yaş arası üniversite mezunu ve iş sahibi olmayan genç profesyonel, Eylül 2015-Nisan 2016 tarihleri arasında 3 ayı aşmayacak sürede staj yapabilecek. Kıbrıslı Türk gençlerin Güney’de, Kıbrıslı Rum gençlerin ise Kuzey’de staj imkanından faydalanacağı program kapsamında stajyerlere aylık 500’er Euro ödeme de yapılacak. Stajlar tamamen proje tarafından finanse edilecek ve  stajerlere ev sahipliği yapacak olan şirketlere herhangi bir maliyeti olmayacak. 

Staj imkanından yararlanmak isteyen üniversite mezunları veya program çerçevesinde stajyerleri firmalarına kabul etmek isteyen şirketler başvuru formlarına KTTO (www.ktto.net) resmi internet sitesinde, projeler sekmesi altında bulunan “Leading By Example” kısmından ulaşabilecek. 4 Eylül 2015 Cuma gününe kadar devam edecek olan başvuruların ardından yapılacak değerlendirmeler sonucunda adaylara staj yerleri bildirilecek.

‘Leading by Example’ projesi, Avrupa Birliği ‘Cypriot Civil Society in Action IV’ hibe programı altında gerçekleştiriliyor. Uygulamasını Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Güney Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü proje kapsamındaki stajlar tamamen bu hibeden finanse edilecek. Staj programı ile ilgili daha fazla bilgi Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan Şaziye Altuner’in saltuner@ktto.net adresinden veya  0392 2283760 numaralı telefondan talep edilebilir.

Bu haber toplam 1645 defa okunmuştur