1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "İki toplum da çözüm için daha fazla katkı koymalıdır"
"İki toplum da çözüm için daha fazla katkı koymalıdır"

"İki toplum da çözüm için daha fazla katkı koymalıdır"

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Burak Maviş, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla açıklama yaptı

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Burak Maviş, çözüm sürecinin masadaki belgelerden ibaret olmadığını, sivil toplumun her alanda iki toplumun yakınlaşması için daha cesaretli sorumluluk üstlenmesi, çözüm ve barış sürecine somut katkı koyması gerektiğini belirtti.

Maviş, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, 20. yüzyılda yaşanan 2 dünya savaşında insanlığın kitle imha silahlarıyla ne kadar büyük yıkımlara neden olabileceğinin acılarını tüm dünyanın yaşadığını belirtti. Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumların da çatışmalara sürüklenerek, savaşın yıkım ve göçlerinin acısını çok yakından tattığını kaydeden Maviş, “Ortak acılarımızı birbirimizi anlayarak barış temelinde birleştirmek, tüm Kıbrıslılara huzur verecektir” ifadesini kullandı.

Müzakere sürecindeki beklentilerinin hayal kırıklığıyla sonuçlandığını kaydeden Maviş, “Hayal kırıklıklarını birbirlerini suçlayarak örtmeye çalışsalar da, liderlerin bu davranışları toplumların beklentisine cevap vermemektedir. Kıbrıslıların gemisini kurtaran kaptanlara değil, birlikte yol alabilen kaptanlara ihtiyacı vardır” şeklinde devam etti.

Burak Maviş, müzakere sürecinin zaman kaybetmeden başlamasının tüm Kıbrıslıların geleceği açısından esas olduğunu kaydetti. Maviş, görüşme sürecinin yeniden başlamasına kadar, güven yaratıcı önlemlerin hayata geçirilmesi ve eğitim sistemlerinin ortak bir dille yeniden kurgulanmasını talep ettiklerini belirtti.

Maviş, şöyle devam etti:

“Hatırlatırız ki çözüm süreci masadaki belgelerden ibaret değildir, sivil toplum her alanda iki toplumun yakınlaşması için daha cesaretli sorumluluk üstlenmeli, çözüm ve barış sürecine somut katkı koymalıdır” ifadesini kullandı. KTÖS olarak, çözüm çabalarımızı yoğunlaştırmaya ve iki toplum arasındaki ilişkileri geliştirmeye ve iki toplumun da yararına, iki toplumlu, iki bölgeli bir Federasyonda Kıbrıs'ın yeniden birleştirilmesine yönelik çabalara odaklanmaya devam edeceğiz”

Bu haber toplam 1735 defa okunmuştur