1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İki stant yapımı için toplam157 bin Sterlin
İki stant yapımı için toplam157 bin Sterlin

İki stant yapımı için toplam157 bin Sterlin

Yurt dışında düzenlenen etkinlik ve fuarlar için bakanlık bütçesinden ödenen rakamlar, kamuoyunun tepkisini topluyor

A+A-

Yurt dışında düzenlenen etkinlik ve fuarlar için bakanlık bütçesinden ödenen rakamlar, kamuoyunun tepkisini topluyor

ÖDEME 1: Dubai’de düzenlenen fuar ve Londra’da düzenlenen festival etkinliğindeki stant yapım masraflarının karşılanması için, 45 Bin 436 Sterlin ve 10 Bin USD ödeme.

 ÖDEME 2: Londra’da düzenlenen Festival of North Cyprus Tanıtım Etkinliği’nde, 145 Bin 340 TL festival için gerçekleşen Bakanlık harcamaları

ÖDEME 3: İngiltere’de düzenlenen World Travel Market 2016 Turizm Fuarı’nda stant yapım ücreti olarak 111 Bin 702 Sterlin ödeme

YENİDÜZEN (Özel)

Turizm ve Çevre Bakanlığı bütçesinden karşılanan stant yapım ücretlerinin fahiş fiyatlarda olması tepkilere neden oldu. Londra ve Dubai’de düzenlenen iki fuar için Bakanlar Kurulu kararınca 157 Bin Sterlin’i aşkın ödenek çıkarıldı.

25 Nisan 2017 tarihli Bakanlar Kurulu kararında yayınlanan, H (K-I) 1139-2017 sayılı karar ile Dubai’de düzenlenecek fuar ve Londra’da düzenlenecek festival etkinliğindeki stant yapım masraflarının karşılanması için, Turizm ve Çevre Bakanlığı bütçesinden, 45,436 Sterlin ve 10 bin USD ödeme yapılması kamuoyunun tepkisine neden oldu.

Bu yıl ve geçtiğimiz yıl bakanlık bütçesinden, fuarlara ayrılan ödemeleri, belge belge ortaya koyan YENİDÜZEN, rakamların neden bu kadar kabarık olduğunu ilgili bakanlığa sordu, kamuoyunda yer alan iddia ve söylentileri gündeme taşıdı.

Söz konusu kararda, Stant Yapım Msrafları’nın karşılanması için Dubai’de düzenlenecek olan Arabian Travel Market Turizm Fuarı’na yer alcak 22 metre karelik stant için, stant stant yapım firmasına 10 bin Dolar, Londra’da düzenlenecek olan Festival of North Cyprus Tanıtım Etkinliği’nde yer alcak 100 metre karelik stant için, stant yapım firmasına 45 Bin 436 Sterling ödemesi uygun görüldü.

Kararda sözü geçen ödemelerin Turizm ve Çevre Bakanlığı 2017 Mali Yılı Bütçesi altında yer alan Turizm Geliştirme ve Tanıtma Fonu’nun “Tanıtma, Ağırlama, Tören, Fuar Organizasyon Giderleri kaleminden” karşılanmasına karar verildiği belirtildi.  

 

Bakanlık harcamaları 145 Bin 340 TL

Londra’da düzenlenen Festival of North Cyprus Tanıtım Etkinliği’ndeki stantlar için, stant yapım firmasına 45 Bin 436 Sterling ödemesi uygun görülürken, bunların yanında 145 Bin 340 TL de festival için gerçekleşen Bakanlık harcamaları olduğu görülüyor.

Bakanlık harcaması yapılan bu rakamın içerisinde 106 Bin TL festivale giden 23 kişilik ekibin otel konaklama ücreti, 38 Bin TL bu kişilerin uçak bileti ödemesi ve Bin 340 TL de Londra’ya gönderilen izaz ikram malzemeleri ve broşürlerin kargo ücreti yer aldı.

Stant ücreti yanında yapılan bakanlık harcamaları, toplamda 145 Bin 340 TL.  

 

203,5 metre karelik alan üzerine kurtulacak olan stant yapım ücreti 111 Bin 702 Sterlin

Geçtiğimiz yılın 6 Ekim tarihli Bakanlar Kurulu kararında ise İngiltere’de düzenlenen World Travel Market 2016 Turizm Fuarı’nda kiralanacak olan 203,5 metre karelik alan üzerine kurtulacak olan stant yapım ücreti olarak 111 Bin 702 Sterlin ödeme yapıldığı görülüyor.  

Bu kararda da sözü geçen ödemelerin, yine Turizm ve Çevre Bakanlığı 2016 Mali Yılı Bütçesi altında yer alan Turizm Geliştirme ve Tanıtma Fonu’nun “Tanıtma, Ağırlama, Tören, Fuar Organizasyon Giderleri” kaleminden karşılanmasına karar verildiği belirtildi.

 

111,702 Sterlin yani yaklaşık 500 Bin Türk Lirası stant yapım ücreti

Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın yurt dışında düzenlenen organizasyonlarına, 20-25 kişilik kalabalık bir heyetle gittiği ileri sürülürken, bakanlık bu iddiaları yanıtladı “yurt dışında olan herhangi bir etkinliğe folklor ekibi de katılıyor. Zaten bu ekip sadece 12 kişi…” savunmasında bulundu. 

Çok sık gerçekleştirilen yurt dışı gezisi ve organizasyonlarına kalabalık bir heyetle gidilmesi, bunun sadece külfet yarattığı yönünde iddiaları güçlendirirken, ‘gereksiz’ olarak nitelendirildi.

Devlet gelirlerinin bu tarz fuzuli harcamalarda kullanıldığını iddia eden bazı kaynaklar, bu rakamların farklı amaçlar için kullanılabilineceğine dikkat çekti.   

“Fuarın stant yapım ücreti 111,702 Sterlin yani yaklaşık 500 Bin Türk Lirası ile 287 asgari ücretlinin maaşı ödenebilirdi, bu kadar pahalı stant yapım ücreti mi olur?” diye serzenişte bulunulurken, harcanan bu rakamların, geçmiş yıllardaki ücretler ile kıyaslama yapılması gerektiğine değinildi. 

 

Ataoğlu: “Yurt dışında olan herhangi bir etkinliğe folklor ekibi de katılıyor. Zaten bu ekip sadece 12 kişi…”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise geçtiğimiz gün YENİDÜZEN’e telefonda yaptığı kısa açıklamada kalabalık heyet iddialarına karşın “Genelde tüm etkinliklere bu şekilde gidiyoruz. Örneğin yurt dışında olan herhangi bir etkinliğe folklor ekibi de katılıyor. Zaten bu ekip sadece 12 kişi… Veya yerli sanatçılarımızı oraya götürüyoruz, doğal olarak kalabalık olmamız kaçınılmaz oluyor” açıklamasında bulundu.

Ataoğlu, yurt dışındaki fuar veya etkinlik ücretlerinin kabarık olduğuyla ilgili iddiaları ise rakamlarla konuşabilmek adına pazartesi gününe randevu vererek, yüz yüze izahat yapacağını belirtti.

1-013.jpg

croplu-ve-okunakli-(2).png

Bu haber toplam 2930 defa okunmuştur
Etiketler :