1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İki şoför de alkollü çıktı!
İki şoför de alkollü çıktı!

İki şoför de alkollü çıktı!

Girne-Güzelyurt Anayolu üzerinde 3 Mart’ta meydana gelen trafik kazasında 30 yaşındaki Cem Yılmaz’ın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle hastanede tedavi altında bulunan M.A., teminata bağlandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne-Güzelyurt Anayolu üzerinde 3 Mart’ta meydana gelen trafik kazasında 30 yaşındaki Cem Yılmaz’ın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle hastanede tedavi altında bulunan M.A, teminata bağlandı. Kazada ağır yaralanan zanlı M.A., Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde Cerrahi Bölümü’nde gördüğü tedavi nedeniyle mahkemede hazır bulunamazken, kazayla ilgili soruşturma tamamlandı. Polis memurunun mahkemede verdiği şahadetinde, zanlı M.A’nın 73.7 mg, hayatını kaybeden Cem Yılmaz’ın da 232 mg alkollü olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

 

 

Polis mahkemede, zanlı M.A’nın 73.7 mg, hayatını kaybeden Cem Yılmaz’ın da 232 mg alkollü olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

“Dikkatsiz sürüş”

Girne Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve zanlı avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak olayın tahkikat memuru Recep Arabulucu’yu mahkemeye dinletti. Arabulucu, Zanlı M.A’nın ‘dikkatsiz sürüş nedeniyle ölüme neden olma’, ‘dikkatsiz sürüş’, ‘alkol tesiri altında araç kullanma’ ve ‘yolun solunu kontrol etmeme’ suçlarından methalder olduğunu belirtti.  

Polis,  3 Mart 2017 tarihinde Girne-Güzelyurt Anayolu 14-15 kilometreleri arasında M.A’nın yönetimindeki KH 443 plakalı salon araçla Girne istikametine dikkatsizce seyrettiği sırada yolun sağına geçerek, karşı istikametten gelmekte olan Cem Yılmaz yönetimindeki JP 422 plakalı salon aracın önünü tıkayarak çarpıştıklarını söyledi.

Alkollü çıktılar!

Olayla ilgili M.A’nın Devlet Hastanesi’nde Cerrahi Bölümü’nde ameliyat olduğunu ve tedavisinin devam ettiğini belirten Recep Arabulucu, zanlının 2-3 ay daha doktor kontrolünde kalması gerektiğini aktardı. Zanlı ile ilgili doktordan rapor temin edildiğini aktaran Arabulucu, zanlı M.A’nın 73.7 mg, hayatını kaybeden Cem Yılmaz’ın da 232 mg alkollü olduğunun tespit edildiğini aktardı. Polis memuru, zanlı ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı

Yargıç Mesutoğlu da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, 2-3 ay daha hastanede tedavi görecek olan zanlı M.A’nın davaları görüşülünceye dek yurt dışına çıkışının men edilmesine ve tüm kimlik ve seyahat belgelerinin polis teslim etmesi şartıyla serbest kalmasına emir verdi. Zanlının iyileştikten sonra mahkemeye getirilmesine direktif verdi.

Bu haber toplam 4121 defa okunmuştur
İlgili Haberler