1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İki şahıs aranıyor!
İki şahıs aranıyor!

İki şahıs aranıyor!

Güney Kıbrıs’tan, 55 bin Euro değerinde bir adet yemleme makinesi ve bir adet de balya yapma makinesini sirkat ettiği iddiasıyla tutuklana zanlı Coşkun Alaslan dün yine mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ


Akıncılar bölgesinde Kıbrıs’ın Güney’inden Kuzey’ine geçerken Kıbrıslı Rum polislerin “dur” uyarısına uymayarak kaçan ve polisleri peşine düşürüp, sınırı ihlal etmelerine ve tutuklanmalarına neden olan daha sonra ise hayvan sirkatı suçundan tutuklanarak serbest bırakılan Coşkun Alaslan, geçtiğimiz gün de başka bir sirkat suçundan yine gözaltına alındı. Alaslan, Güney Kıbrıs’tan, 55 bin Euro değerinde bir adet yemleme makinesi ve bir adet de balya yapma makinesini sirkat ettiği iddiasıyla geçtiğimiz gün tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. 2 günlük ek tutukluluk süresi dolan Coşkun Alaslan dün yeniden Lefkoşa Kaz Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına davada Savcı Cemaliye Usanmaz ve Savunma Avukatı mahkemede ahzır bulundu. Savcı, meselenin tahkikat memuru Ercan Atasay’ı tanık olarak dinletti.

Yine sirkat
Ercan Atasay, zanlı Coşkun Alaslan’ın kasti hasar ve sirkat suçuyla bağlantılı olarak tutuklandığını söyledi. Olay gecesi zanlının yemleme makinesini Düzova’da sakin Hüdaverdi Çiftçioğlu’nun 5 yıldır kullanmadığı mandıra içinde tespit edildiğini ve Çiftçioğlu’nun tutuklandığını aktaran Atasay, yapılan soruşturmada zanlının suçla bağlantısı olduğuna dair şahadet temin edildiğini, 20 Mart günü Hüdaverdi Çiftçioğlu ile birlikte mahkemeye çıkarıldığını belirtti. Atasay, alınan 2 günlük ek tutukluluk süresince toplam 9 kişiden tanık ifadesi alındığını ve öncesinde zanlı olarak tutuklanan Hüdaverdi Çiftçioğlu’nun olayla hiçbir bağlantısı olmadığının tespit edilerek 21 Mart günü serbest bırakıldığın söyledi. Ercan Atasay, yapılan ileri soruşturmada zanlı Coşkun Alaslan’ın sirkat ettiği balya yapma makinesin 16 Mart 2013 tarihinde Tuzla’da sakin Hüseyin Almaraz’a 6 bin TL karşılığında satarak sahtekarlıkla para temin ettiğinin tespit edildiğini aktardı.

2 kişi aranıyor
Hüseyin Almaraz’ın da bahse konu balya makinesini Boğazköy’de sakin Mustafa Erişmen’e verdiğinin tespit edildiğini belirten Ercan Atasay, söz konusu makinenin Boğazköy’de faaliyet gösteren makinist dükkanın da tespit edildiğini açıkladı.
Polis memuru Atasay, zanlı Alaslan’ın mahkemeden hemen önce polise sözlü beyanda bulunup, balya ve yemleme makinelerini kendisine satması için ismi tespit edilen bir şahsın söylediğini aktararak, ismi tespit edilen 2 kişinin tutuklanması için mahkeme emrinin çıkarıldığını belirtti.

5 gün daha
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, aranan iki şahıs olduğunu söyleyen Ercan Atasay, alınacak ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğu için zanlının 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Zanlı Coşkun Alaslan’ın avukatı söz konusu tutukluluk süresine itiraz etmedi. Bunun üzerine Yargıç Hale Ahmet Raşit, polis memurunun şahadetinin dikkate alarak, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 5 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2619 defa okunmuştur