1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İki mahkum "yemek almama" eyleminde
İki mahkum "yemek almama" eyleminde

İki mahkum "yemek almama" eyleminde

Merkezi Cezaevi’nde bulunan iki mahkûmun yemek almayarak açlık grevine başlayacağını duyurdu, Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği Başkan Salih Kayalı Merkezi Cezaevi’ndeki iki mahkumun yemek almadığını doğruladı.

A+A-

 

Merkezi Cezaevi’nde bulunan iki mahkûmun yemek almayarak açlık grevine başlayacağını duyurdu.

Merkezi Cezaevi’nde bulunan ve iki kez Şartlı Tahliyeye başvuran Kaan Ekrem Şatıroğlu’nun, aldığı ‘ret’ yanıtına karşın açlık grevi başlattığı öğrenilirken, Kaan Ekrem Şatıroğlu’nun kardeşi Hasan Şatıroğlu, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada kardeşinin haksızlığa uğradığını ve bu yüzden açlık grevine girdiğini iddia etti.

Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği Başkan Salih Kayalı ise Merkezi Cezaevi’nde yurttaşlıktan çıkmak isteyen Umut Taş isimli mahkûm ile şartlı tahliyesi reddedilen Kaan Ekrem Şatıroğlu’nun yemek almadığını doğrulayarak, 24 saat dolmadan açlık grevine girdikleriyle ilgili bu sabaha dek kesin bir açıklama yapılamayacağını belirtti.

Kayalı, “Şu an için bir yorumda bulunamayız, yarın (bu) sabah yine yemek almazlarsa açlık grevindedir denilebilecek. Fakat yasalar gereği 24 saat beklenmesi gerek. Şu anda bu iki mahkumun yemek almadığını söyleyebiliriz” dedi.  

“Bu haksızlık”

Hasan Şatıroğlu, kardeşi Kaan Ekrem Şatıroğlu’nun 5 buçuk yıldır cezaevinde bulunduğunu belirterek, bu süre zarfında hiçbir taşkınlık ve olaya karışmadığını ifade edip, iki kez şartlı tahliye istemine karşın hiçbir sebep yokken ‘ret’ cevabı aldığını savundu.

Kardeşinin ret cevabı almasına karşın, aynı durumda olan başka mahkûmların şartlı tahliyeden faydalanabildiğini ileri süren Şatıroğlu, ‘adam kayırmaca’ ve ‘ayrımcılık’ yapıldığını iddia etti.

Şatıroğlu, kardeşinin bu yüzden psikolojik sorunlar yaşadığını ve önceki gün yemek almayarak, açlık grevine başladığını ifade etti.

Kardeşinin neden şartlı tahliyeden faydalanamadığına ilişkin Merkezi Cezaevi’nden hiçbir açıklama yapılmadığına değinen Şatıroğlu, ailesi olarak kardeşini greve girmemesi konusunda ikna edemediklerini belirtti.

Şatıroğlu, “Önceki gün açlık grevine girdi, bu yüzden ayrı bir bölüme alındı. Biz ailesi olarak açlık grevi yapmamasını istiyoruz ama kardeşime yapılan bu haksızlığı da hazmedemiyoruz…” dedi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-516.jpg

  

Bu haber toplam 5071 defa okunmuştur
Etiketler : ,