1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İki Kıbrıslı Rum daha Değirmenlik’te
 İki Kıbrıslı Rum daha Değirmenlik’te

İki Kıbrıslı Rum daha Değirmenlik’te

Birinci Lig ekiplerinden Değirmenlik, sezon başında olduğu gibi devre arası transfer döneminde de iki Kıbrıslı Rum futbolcu Stelios Kittos ve Michais Michail’i transfer etti

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

K-Pet Birinci Lig’in ilk yarısını ikinci sırada bitiren Değirmenlik, sezon başında kadrosuna kattığı iki Kıbrıslı Rum futbolcu Demetris Vasiliou ve Argyris Christofi ile yollarını ayırmasının ardından dün bir diğer Kıbrıslı Rum futbolcular Stelios Kittos ve Michalis Michail’i transfer etti. Savunmanın her bölgesinde görev yapabilen Kittos daha önce Anorthosis Famagusta, Omomia ve Paralimli gibi takımlarda forma giydi. Michail, ASIL Lysi, AEK gibi takımlarda forma giyerken her iki futbolcu Kıbrıs Cumhuriyeti Milli Futbol Takımı’nın formasını terlettiler.

Kahraman, Kanıöz ve Keleş alındı
Dün Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na gelen Kittos ve Michail’in yanı sıra Değirmenlik Mağusa Türk Gücü’nden bonservisli olarak kaleci Fikri Kahraman ve Türkmenköy’den bonservisli olarak Hüseyin Keleş’i de kadrosuna kattı. Futbolcular kendilerini Değirmenlik futbolcusu yapan imzaları attılar. Değirmenlik ayrıca Göçmenköy’den Rifat Kanıöz’ü de renklerine bağladı.

“Sadece iş yerimizi değiştirdik”
Yenidüzen Spor Servisi’nden Burhan Gürkan ve Eren Şişik’e açıklamalarda bulunan Stelios Kittos ve Michalis Michail, profesyonel futbolcu olduklarını ve Kuzey’e geçerek sadece iş yerlerini değiştirdiklerini söylediler. Güney Kıbrıs’tan gelebilecek herhangi bir tepki konusunda da “Eğer bugün buradaysak korkumuz yoktur demektir” açıklamasını yaptılar.

“Bugün burdaysak korkumuz yoktur demektir”
Kittos ve Michail, Güney veya Kuzey kendileri için hiçbir fark olmadığını belirttiler. Profesyonel olarak futbol oynadıklarını belirten futbolcular Değirmenlik’e transferleri ile ilgili olarak “Sadece iş yerimizi değiştirdik” açıklamasını yaptılar. Daha önce Değirmenlik’e transfer olan Demetris Vasiliou ve Argyris Christofi’nin Güney Kıbrıs’ta tepkilere maruz kaldığı, kendilerinin herhangi bir tepkiden çekinip çekinmedikleri sorusuna futbolcular “Eğer bugün buraya gelmişsek, korkumuz yoktur demektir” cevabını verdiler.

“Çok sıcak karşılandık”
Güney Kıbrıs’ta birçok kapı çaldıklarını ve kabul görmediklerini aktaran futbolcular “Oysa burada bizi çok sıcak bir şekilde karşıladılar” açıklamasını yaptılar.
Değirmenlik’in çok iyi bir takım olduğunu söyleyen Kittos ve Michail, ellerinden geldiği kadar katkı sağlayarak takımlarını daha da yukarı çıkarmak istediklerini belirttiler.

Zaifoğlu: “Bize fayda sağlayacaklar”
Transferler sonrası Yenidüzen’e açıklamalarda bulunan Değirmenlik Teknik Direktörü Ahmet Zaifoğlu her iki futbolcunun takımlarına katkı sağlayabilecek, iyi futboclular olduğunu söyledi. Zaifoğlu “Michail bizimle birkaç haftadır beraber. Son gelen Kittos, Güney Kıbrıs’ta iyi takımlarda oynadı. İkisinin de takımımıza girip bize yüzde yüz fayda sağlayacaklarına inanıyorum. Onlar da istekli, gayretli. Hedefimize ulaşmak için kulübümüz bize yeterli toleransı göstedi. Artık gerisi bizim işimiz, umarım sene sonu karşılığını görürüz” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 2192 defa okunmuştur