1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İki kesimli ralliye ‘ENGEL’ mi olunuyor?
İki kesimli ralliye ‘ENGEL’ mi olunuyor?

İki kesimli ralliye ‘ENGEL’ mi olunuyor?

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) ile Cyprus Automobile Association (CAA) işbirliği ile organize edilen Avrupa Ralli Şampiyonası (European Rally Championship - ERC) 19-21 Eylül tarihleri arasında Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) ile Cyprus Automobile Association (CAA) işbirliği ile organize edilen Avrupa Ralli Şampiyonası (European Rally Championship - ERC) 19-21 Eylül tarihleri arasında Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek. Ralli’nin açılış etabı “Down Town” adı ile Lefkoşa’da, güney ve kuzeyi de kapsayacak şekilde 'özel etap' olarak koşulacak. Söz konusu etabın kuzeye giriş kısmının Taksim Sahası olması sonrası askeri makamların ve Cumhurbaşkanlığı’nın 'sınırın delineceği' gerekçesi ile etkinliğe sıcak bakmadığı iddia edilirken, yetkili makamlardan konu ile ilgili olarak herhangi bir doğrulama gelmedi. Cumhurbaşkanlığı yetkilileri de konu ile ilgili olarak açıklama yapmaktan kaçındı.

Giriş Taksim Sahası’ndan
19 Eylül Cuma akşamı Lefkoşa’daki 6 kilometrelik “Down Town” özel etabı ile başlayacak olan Ralli’de yarışmacılar 3 kilometrelik kısmı Güney Lefkoşa’da tamamladıktan sonra Taksim Sahası’ndan Kuzey Lefkoşa’ya geçecekler. Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün yanında yer alan park alanından asfalta çıkılarak Cumhurbaşkanlığı güzergahına gidecek. Oradan Ziraat Bankası yanından Girne Kapısı’na geçecek olan yarışçılar, Şehitler Abidesi’nin devamında Osman Paşa Caddesi’ne geçecekler. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) bulunduğu yola dönecek olan yarışçılar KTFF yanından Dış Basın Birliği’nin bulunduğu yolla Ara Bölge’ye geçecekler ve etabı tamamlayacaklar.

Güzergahlar inceleniyor
Gerçekleşecek olan ERC Rallisi, Avrupa Şampiyonası’na puan vereceği kadar Orta Doğu Ralli Şampiyonası’na da puan verecek olan bir organizasyon. Bunun nedeni Orta Doğu’da yaşanan savaş ortamı. Daha önceden açıklanan güzergahtan ayrı olarak birkaç tane daha alternatif güzergahın çeşitli merciler tarafından incelemelerin sürdüğü, düzenleme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Konu ile ilgili olarak yarışın Ara Bölge’den geçecek olmasından dolayı Barış Gücü’nün de devrede olduğu öğrenildi.

Macila: “Engelleme durumu söz konusu değildir”
Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) başkanı Hasan Macila, ERC organizasyonu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, herhangi bir sorunun olmadığını belirtti. Macila, Cyprus Automobile Association (CAA) ile çalışmaların işbirliği içinde devam ettiğini belirtirken, bu organizasyonun yapılmaması konusunda herhangi bir engelleme durumunun söz konusu olmadığını vurguladı. Macila “Hazırlıklarımız devam ediyor. Yarışın bizim tarafta gerçekleşecek kısmından biz sorumluyuz. Adanın güneyinde uluslararası organizasyonları ve faaliyetleri CAA gerçekleştiriyor. Onlarla işbirliği içindeyiz. Bu basit bir organizasyon değildir ve zorlukları vardır. Bundan dolayı organizasyonla ilgili sorunlar muhakkak çıkacaktır ve bunları aşmak için uğraşıyoruz. Ancak herhangi bir engelleme durumu söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur