1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "İki ‘evet’ için halklarımızı hazırlamalıyız!"
İki ‘evet’ için halklarımızı hazırlamalıyız!

"İki ‘evet’ için halklarımızı hazırlamalıyız!"

CTP, PASİDİ ile görüştü: İki ‘evet’ için halklarımızı hazırlamalıyız!

A+A-


Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) bu sabah, Güney Kıbrıs’ta örgütlü olan memur sendikası PASİDİ’yi ziyaret etti. Genel Sekreter Kutlay Erk, Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün ve Sivil Toplum Sorumlusu Ali Gulle sendika binasında yetkililerle bir araya geldi. Sendika Genel Sekreteri Glafkos Hacıpetriou, Genel Sekreter vekilleri Yiannis Philippou ve Stratis Matheou’un katıldığı görüşmede Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmeler değerlendirildi.

ERK: TÜRKLER RUM LİDERİ, RUMLAR TÜRK LİDERİ CESARETLENDİRMELİ

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk önemli aşamalara gelindiğini, Türk ve Rum tarafının Kıbrıs Sorunu’nun çözümüne farklı yaklaşımlar içinde olabileceğini söyledi. Bu bağlamda barışı sağlamak için daha çok işbirliğine ve daha çok temas kurmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erk, adanın bütününde Türk ve Rumların birlikte yaşayabilmeleri gerektiğini kaydetti. Bugün iki liderin anlaşmak için yeni bir süreç başlattığına dikkat çeken Erk, çözüme katkı koymak için tüm parti, sendika ve sivil toplum örgütlerinin liderleri cesaretlendirecek ortak etkinlikler organize etmesi gerektiğini söyledi. Son sözü iki tarafın halklarının söyleyeceğini vurgulayan Erk, referandumda iki ‘evet’ için halkları hazırlamak gerektiğini belirtti. 2004’te kuzeyde kendi sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ettiklerini kaydeden Erk, Rum örgütlerle bir araya gelinmemesinin hata olduğunu bu sefer bu hatanın yapılmayacağını ve Rumları daha iyi anlamak ve kendilerini daha iyi anlatmak için özen göstereceklerini söyledi. Erk, “2004’te herkes kendi liderini cesaretlendirmeye çalıştı. Şimdi Türk sivil toplumu olarak Rum liderin, Rum sivil toplumu olarak Türk liderin cesaretlendirilmesi gerekiyor” dedi.
 

HACIPETRİOU: ORTAK ETKİNLİKLER İÇİN KTAMS’LA GÖRÜŞECEĞİZ

CTP’li heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten PASİDİ Genel Sekreteri Glafkos Hacıpetriou, yeniden başlayan çözüm sürecinde Rum lider Anastasiadis’in girişimlerini desteklediklerini belirtti. Kıbrıs Sorunu’nun çözülmesinin Kıbrıs’ta yaşayan iki halkın da yararına olacağını ifade eden Hacıpetriou, Kıbrıs karasularında bulunan kaynakların herkesin refahını artıracak şekilde kullanılması gerektiğini söyledi. Sorunun çözüme kavuşması için bu olanakların kullanılması gerektiğini kaydeden Hacıpetriou, “Aramızdaki sorunları çözüp barış ve kardeşliği geliştirmeliyiz” dedi. Hacıpetriou halkların kaynaşması için etkinlikler düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Hacıpetriou, 1992’de iki toplumun başlattığı Sendikal Form’un (Pan Cypriot Union Form) 2005’ten beri toplanmadığını ve liderleri cesaretlendirmek adına bu formun yeniden harekete geçmesi için önümüzdeki hafta KTAMS’a teklif götüreceklerini söyledi.

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur