1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İki bankadan şikayet: Kayıt kredi kartlarından havale
 İki bankadan şikayet: Kayıt kredi kartlarından havale

İki bankadan şikayet: Kayıt kredi kartlarından havale

Mağusa’da turizm acentesi sahibi B.K, “sahte davranışla para temin etmek” iddiası ile dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı...

A+A-

Mağusa’da sahte davranışla şahsi hesabına 111 bin 500 TL’yi havale ettiği iddiası ile sorgulanan turizm acentesi sahibi B.K, dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sahte davranışla para temin etme” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı, teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Meselenin tahkikat memuru Kamil Perçiner, 14 Ağustos tarihinde Vakıflar Bankası’nın yaptığı şikayet üzerine zanlı B.K’nin aleyhine “sahte davranışla para temini” meselesi ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını anımsattı.

Perçiner, Vakıflar Bankası tarafından zanlının mail-order sistemi ile kullanılan pos cihazlarının temin edildiğini belirtti. Perçiner, Vakıflar Bankası’nın, zanlının konu pos cihazları ile KKTC’deki Kart Merkezi’ne kayıp veya çalıntı olarak bildirilen kredi kartlarından şahsi hesabına 111 bin 500 TL havale yapıldığı ve havale yapılmasından sonra zanlının 50 bin TL’sini nakit olarak çektiği yönünde şikayette bulunduğunu açıkladı.

Perçiner, Vakıflar Bankası dışında Kooperatif Merkez Bankası tarafından da polise şikayet geldiğini belirterek, Kooperatif Merkez Bankası tarafından aynı mail-order sisteminin zanlıya sağlandığını ve zanlının mail-order sistemi ile 435 bin 474 TL’lik çekiminin olduğu, bu paranın 311 bin 500 TL’si ile ilgili de kart sahipleri tarafından Kooperatif Merkez Bankası’na itiraz geldiğini açıkladı.

Geniş çaplı ve detaylı soruşturma devam ediyor...

Polis Memuru Kamil Perçiner, zanlı B.K’nın ait mail-order forumlarından bir kısmını bulduklarını ancak tamamını bulamadıklarını belirterek, bulunamayan mail-order forumları ile ilgili olarak zanlının “çöpe attım” gibi çelişkili beyanları olduğunu söyledi. Emare olarak alınan mail-order forumları üzerindeki yazıların zanlı tarafından da yazılmış olabileceğinin söz konusu olduğunu belirten Perçiner, zanlının imza ve el yazı örneklerini temin ettiklerini ve bunların inceleneceğini söyledi. Perçiner, mesele ile ilgili olarak geniş çaplı ve detaylı soruşturmanın devam ettiğini ancak, zanlının bu aşamada yürütülen soruşturmaya olumsuz yönde etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalayacak...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlının kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve şahsen 100 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 2126 defa okunmuştur