1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. İKD ile TELSİM işbirliği
İKD ile TELSİM işbirliği

İKD ile TELSİM işbirliği

2015 Yılı Başarılı Kadın Girişimcileri Ödül Töreni projesinin hayata geçirilmesi için, İş Kadınları Derneği ile Telsim arasında işbirliği protokolü imzalandı.

A+A-

Protokol imza törenine,  İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, İş Kadınları Derneği Asbaşkanı Süha Vekil ve İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Şenay Ekingen ile Seray Gürün katıldı.

EREL: PROJE, ÜLKENİN SÜREKLİLİK ARZ EDECEK KALKINMASI AÇISINDAN ÖNEMLİDİR

Protokol imza töreninde konuşan Erel, Yılın Kadın Girişimcileri Ödüllendirilmesi projesinin; ülke ekonomisinin süreklilik arz edecek kalkınma gösterebilmesi için gerekli kadın girişimciliğin desteklenmesi, girişimci kadınların motivasyonunu arttırması ve gençlerin girişimcilik alanında cesaretlendirilmesi açısından önemli bir proje olduğuna vurgu yaptı. Yılın Kadın Girişimcileri’nin 11 kişilik bağımsız jüri tarafından belirleneceğini açıklayan Erel, seçici kurulun 8 farklı sektör ve ekonomik örgütten birer temsilci ve bağımsız bir ekonomistten oluşacağını açıkladı. Erel, ödül almaya hak kazanacak girişimci kadınların, seçici kurulda görev alacak üye temsilcilerin önereceği adaylar arasından belirleneceğini de kaydetti.

Yılın Kadın Girişimcileri ödül törenini üç yıldır Telsim'le birlikte gerçekleştirmekten dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Semral Erel, bu anlamlı projeye destek veren Telsim’e teşekkür etti.

TANPINAR: KADININ EKOMİDEKİ YERİNİ ARTIRDIKÇA ÜLKENİN KALKINMIŞLIĞINA DA HİZMET OLUYORUZ

İş Kadınları Derneği’nin düzenlediği törene sponsor olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Tanpınar ise, Telsim olarak kurumlarında  toplumsal cinsiyet eşitliğinin, fırsat eşitliğiyle birlikte sağlanmasının öncelikleri arasında yer aldığına vurgu yaparak Telsim’deki kadın çalışanların yüzde 50’nin üzerinde olduğuna dikkati çekti. Gelişmiş ülkelerde kadınların üretime katkıları arttıkça ülkenin kalkınmışlığının da doğru orantılı olarak arttığını ifade eden Tanpınar, Telsim’in  bir teknoloji şirketi olarak bu hedef doğrultusunda, ürün çeşitliği ve çalışmalarıyla kadınlarımızın eğitimine, bilgisine ve girişimciliğine teknolojik olarak neler sunabileceğine  büyük önem verdiğinin  altını çizdi. “Kadınlarımızın ekonomideki yerini arttırdıkça, ülkenin kalkınmışlığına da hizmet etmiş oluruz” diyen Tanpınar, Önce Kadın Projesi ile kadınların üretime daha aktif katılmalarını sağlamak ve ürettiklerini daha kolay tüketiciyle buluşturmalarına olanak sağladıklarına dikkati çekti. Kadınlarımıza satış teknikleri ve teknoloji kullanımı hakkında eğitimler verildiğine işaret eden Tanpınar, projede ciddi bir yol aldıklarını ve ilerleyen yıllarda projeyi daha da geliştireceklerini kaydetti. Başarılı iş kadınlarının ödüllendirileceği tören için titiz bir şekilde hazırlandıklarını belirten Tanpınar, değerlendirmenin geniş katılımlı bir jüri tarafından yapılacağını belirtti. Törenin kadının üretimdeki yerinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine vurgu yapan Tanpınar, İş Kadınları Derneği ile güzel hedeflerde yeni  işbirlikleriyle çalışmalarına  devam edeceklerini kaydetti.

2015 Yılı Başarılı Kadın Girişimcileri Ödül Töreni'nde ödül verilecek kategoriler şöyle; Yılın Kadın Girişimcisi, Yılın Genç Kadın Girişimcisi, Yılın Bölgesinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi, Yılın Sosyal Kadın Girişimcisi, Safiye Nadir Onur Ödülü ve Telsim Özel Ödülü.

Seçici Kurul; İş Kadınları Derneği, Telsim, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, İş Adamları Derneği, Genç Girişimciler Derneği, Genç İş Adamları Derneği, Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırma ve Eğitim Merkezi olmak üzere birer temsilci ve bir bağımsız ekonomistten oluşuyor.

YD

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur