1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İHRACA ARA EMRİ
İHRACA ARA EMRİ

İHRACA ARA EMRİ

Serdarlı’nın KTFF aleyhine ‘Üyelikten çıkarma’ kararı ile ilgili Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) açtığı davada 22 Eylül’e kadar ara emri kararı alındı

A+A-

• Serdarlı’nın KTFF aleyhine açtığı iki davadan bir tanesi olan üyelikten ihraç edilme kararı ile ilgili dün YİM 22 eylül Salı gününe kadar ara emri kararı aldığını açıkladı. Duruşma olmadan açıklanan kararı Mahkemelerde bulunan Serdarlı cephesi mutlulukla karşıladı

• Serdarlı kulüp başkanı Taşer Büyükadam “Bu inandığımız, hakkımız olan bir karardı. Hızlı bir şekilde oyuncularımızı toparlayıp, hocamızı belirleyip ilk aşamada Birinci Lig için ne yapılması gerekirse bunu hayata geçireceğiz”

• KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu “Karar liglerin oynatılmaması ile ilgili bir karar değildir. Serdarlı iç hukuku tüketmeden mahkemeye gitti. Kendilerinin onay verdiği tüzüğe göre ihraç edildiler”

YENİDÜZEN Spor Servisi

Serdarlı’nın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) aleyhine ‘Üyelikten çıkarma’ kararı ile ilgili Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) açtığı davada ara emri kararı alındı.

Serdarlı’nın KTFF aleyhine açtığı iki davadan bir tanesi olan üyelikten ihraç edilme kararı ile ilgili dün YİM 22 eylül Salı gününe kadar ara emri kararı aldığını açıkladı. Duruşma olmadan açıklanan kararı Mahkemelerde bulunan Serdarlı cephesi mutlulukla karşıladı.

Serdarlı başkanı Taşer Büyükadam yaptığı açıklamada mahkemenin kararı uygun görmeyerek geri iade ettiğini, şu andan itibaren Birinci Lig için gereken hazırlıklara başlayacaklarını söyledi. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu yaptığı açıklamada kararın geçici bir karar olduğunu, Serdarlı’nın onay verdiği tüzük gereği ihraç edildiğini belirtti. Serdarlı’nın iç hukuku tüketmeden mahkemeye gittiğini dile getiren Sertoğlu, bir kulübün çıkıp tüzük ve talimatları tanımam diyemeyeceğini, görevlerinin tüzük ve talimatlara göre futbolu yönetmek olduğunu belirtti.

Şener: “Ara emri 22 Eylül’e kadar yürürlükte”
Serdarlı avukatlarından Mustafa Şener YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada geçici ara emrinin 22 Eylül tarihine kadar yürürlükte olacağını söyledi. Emrin KTFF’ye tebliğ edileceğini ve hukuki sürece girildiğini belirten Şener, “İhraç kararının yürütmesi durduğu için Serdarlı şu anda KTFF’den ihraç edilmemiş durumdadır” dedi. Şener, KTFF’nin mahkemedeki yasal haklarını kullanabilir durumda olduğunu, karar doğrultusunda Serdarlı’nın şu anda Birinci Lig’de olduğunu söyledi.

Büyükadam: “Mahkeme kararı uygun görmedi”
Serdarlı kulüp başkanı Taşer Büyükadam YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, ihraç kararını mahkemenin uygun görmeyerek geri iade ettiğini belirtti. Serdarlı olarak mevcut durumlarının korunarak Birinci Lig’de yer almaları kararının üretildiğini belirten Büyükadam, “Birinci dava olan Tahkim Kurulu’nun hatalı olarak verdiğine inandığımız kararla ilgili dava neticelenene kadar mevcut hakkımız olan Birinci Lig’de yola devam emri verilmiştir” dedi.

“Hakkımız olan bir karardı”
“İlk günden beridir yargının güvencesi altındayız ve umut ediyor ve inanıyoruz ki bu karar değişmez” diyen Büyükadam “Biz ilk etapta birinci dava neticelene kadar Birinci Lig’deki statükomuzu koruyacağız. Bu inandığımız, hakkımız olan bir karardı. Camianın birleşip yola devam etmesi için bu bir ışıktır” şeklinde konuştu.

“Birinci Lig için ne gerekiyorsa yapacağız”
Geçtiğimiz hafta KTFF’nin temsiliyetle ilgili bir dosyaladığı itirazı mahkemenin haksız gördüğünü, dün çıkan kararda da haksız gördüğünü belirten Büyükadam “Biz bundan sonra hızlı bir şekilde oyuncularımızı toparlayıp, hocamızı belirleyip ilk aşamada Birinci Lig için ne yapılması gerekirse bunu hayata geçireceğiz” dedi.

“Futbolcularla görüşüp geri döndüreceğiz”
Başka kulüplerde antrenmanlarına çıkmalarına yönetim kurulu olarak izin verdikleri futbolcular konusuna da değinen Büyükadam “Diğer kulüplerde antrenmanlarına çıkmasına izin verdiğimiz futbolcularımızla ilgili herhangi bir evrak vermedik. Şu anki karardan sonra oyuncularımızla tekrar görüşüp biz onların geri dönüşünü sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
Büyükadam sözlerinin sonunda bugünün tarihi bir gün olduğunu ve bugünden sonra herkesin bir üste giderek haklıysa hakkını arayacağının ispatlandığını belirtti.

Sertoğlu: “Karar geçici bir karardır”
Alınan karar sonrası KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu bir basın açıklaması yaptı. Sertoğlu, kararın tamamen geçici bir karar olduğunu belirttiği açıklamada Serdarlı’nın KTFF Tüzüğü gereği ihraç edildiğini ve tüzüğe Serdarlı’nın onay verdiğini dile getirdi. Dünyanın hiçbir yerinde futbolun sivil mahkemelerde görüşülmediğini belirten Sertoğlu, Serdarlı’nın iç hukuku tüketmeden mahkemeye gittiğini, KTFF Yönetim Kurulu’nun futbolu tüzük çerçevesinde yönetmeye devam edeceğini vurguladı.

“Karar liglerin oynanmasını engellemez”
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun yapmış olduğu açıklama şu şekilde: “14 Eylül 2015 tarihinde Yüksek İdare Mahkemesi'ne (YİM) Serdarlı Gençler Birliği Spor Kulübü'nün üyelikten çıkartılmasıyla ile ilgili yapmış olduğu tek taraflı ara emri başvurusunda mahkemenin verdiği karar sonrası, futbol çevrelerinde oluşan bilgi kirliliğini gidermek için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım.
Öncelikle, verilen karar, liglerin oynanması veyahutta organizasyonu ile ilgili her hangi bir karar değildir. Sadece, 22 Eylül 2015 tarihine kadar Serdarlı Gençler Birliği'nin neden üyelikten çıkarıldığının mahkemeye izah edilmesi ve itiraz edilmek üzere verilen tamamen geçici bir karardır.”

“Tüzüğü Serdarlı da onayladı”
KTFF Tüzükleri ve Talimatları Yönetim Kurulumuza bu konu ile ilgili her hangi bir takdir hakkı vermemektedir. Tüzükler ve talimat çok açık ve nettir. 2/3 Genel Kurul çoğunluğu olmaksızın YİM'e başvuran takımların Yönetim Kurulu kararı ile üyelikten çıkarılmasına emir verir. KTFF Tüzüğünü Genel Kurul yapar ve bu tüzük savcılık onayı ile bakanlar kurulu tarafından yürürlüğe konur. Hal böyle iken ve tüzüğün kesin emri ortada iken, KTFF Yönetim Kurulu'nun da Tüzük aleyhine her hangi bir işlem yapması söz konusu olamaz. Kaldı ki, ilgili tüzüğü Serdarlı Gençler Birliği de onaylamış olup, her yönden ilgili tüzük ve talimatlara uyacağını her hangi bir idari ve adli yargıya başvurmayacağını kabul eden bir de taahhütname imzalamıştır.
İlgili taahhütname, yine geçen sezon (2014-2015) başında Serdarlı Gençler Birliği adına başkan Taşer Büyükadam tarafından imzalanmış olup, Serdarlı Muhtarı Ahmet Serdar tarafından tasdik edilmiştir. Bu belge ek'tedir.”

“İç hukuk tüketilmeden mahkemeye gidildi”
“Yine Tüzük ve Talimatlarımıza göre Yönetim Kurulumuzun verdiği kararlar, ilgili taraflar tarafından tahkim kurulumuza istinaf edilir. Ancak ne yazık ki, ilgili kulübümüz, yönetim kurulumuzun aldığı üyelikten çıkarma kararını tahkim kuruluna dahi istinaf etmemiştir. Direkt, sivil mahkemede dava açmıştır. Bir başka değişle, iç hukuku tüketmemiş veyahutta dikkate almamıştır.”

“Bir kulüp çıkıp tüzük ve talimatları tanımam diyemez”
“Dünyanın hiçbir yerinde futbol, sivil mahkemelerde görüşülmez. Bu, FIFA ve UEFA'nın olmazsa olmazıdır. KTFF, özerk yapısı içerisinde kendi tüzük ve talimatları ile yönetilir. Bu tüzük ve talimatlara, yönetim kurulu da üye kulüpler de uymak zorundadır. Bir kulüp çıkıp, ben bu tüzük ve talimatları tanımam diyemez. Derse, bugüne kadar tüzük ve talimatlara göre binlerce kişi ve yüzlerce kulüp ceza almış olup, herkes cezasını çekmiştir. O zaman bu kişilere ve kulüplere çok büyük haksızlık yapmış olmaz mıyız?”

“Anayasa Mahkemesi karar verirse tüzüğü gözden geçiririz”
“Eğer tüzüklerle ilgili herhangi bir şikayet varsa, ki son günlerde dillendirilen anayasaya aykırılılıktır. O zaman, Anayasa Mahkemesi bu konu ile ilgili her hangi bir karar verirse, biz de bu karar çerçevesinde kendi tüzüğümüzü tekrar gözden geçiririz. Ancak, o güne kadar Yönetim Kurulumuz, yürürlükte olan tüzüğe ve talimatlara göre futbolu yönetmek zorundadır. Hepimizin de buna saygı duyması gerekmektedir.”

Bu haber toplam 1683 defa okunmuştur