1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İhmalle ölüme neden olmaktan yargılanacak
İhmalle ölüme neden olmaktan yargılanacak

İhmalle ölüme neden olmaktan yargılanacak

Mağusa-Lefkoşa anayolu üzeri Korkuteli kavşağında meydana gelen ve Fettah Acu’nun ölümüyle neticelenen trafik kazasında tutuklanan araç sürücü Muhammed Saminu Hussain, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

A+A-

Gamze Baykur

Mağusa- Lefkoşa anayolu üzeri Korkuteli kavşağında önceki akşam yolu karşıdan karşıya yaya olarak geçmeye çalışan 29 yaşındaki Fettah Acu’ya yönetimindeki ZMD 877 plakalı araç ile çarparak ölümüne neden olan 19 yaşındaki Nijerya uyruklu Muhammed Saminu Hussain dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Dikkatsizlik ve ihmalkarlık nedeni ile başkasının ölümüne neden olma” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Hussain, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Hayatını hastanede kaybetti...
Olayın tahkikat memuru Müfettiş Muavini Ertaç Ercan, zanlı Muhammed Saminu Hussein’in 14 Kasım tarihinde Korkuteli kavşağında yönetimindeki ZMD 877 plakalı araçla Mağusa’dan Lefkoşa’ya doğru seyrettiği sırada o esnada yaya olarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan Fettah Acu’ya dikkatsizlik ve ihmalkarlık sonu çarptığını açıkladı. Kaza sonu Acu’nun ağır yaralanarak Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını belirten Ercan, Acu’nun hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Güvenlik kameraları herşeyi kaydetti...
Müfettiş Muavini Ertaç Ercan, kaza ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldığını belirterek, bölgede bulunan benzin istasyonunun güvenlik kamerasının kazayı kaydettiğini ve görüntülerin inceleneceğini açıkladı.

Bu haber toplam 2953 defa okunmuştur