1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “İhmalkâr ve hatalı davranıldı”
“İhmalkâr ve hatalı davranıldı”

“İhmalkâr ve hatalı davranıldı”

Doğum sonrasında yaşamını yitiren Zeliş Balıkçıoğlu’nun ailesi tarafından açılan dava yıllar sonra sonuçlandı, Yaşanan olayda Dr. Raif Hızal ve Dr. Turgut Küçük sorumlu bulundu…

A+A-

Feray Yalçuk

Bundan tam 7 yıl önce, doğum anında yaşamını yitiren Zeliş Balıkçıoğlu’nun ailesi tarafından açılan dava, geçtiğimiz hafta sonuçlandı. Doğum esnasında yaşamını kaybeden Zeliş Balıkçıoğlu’nun doktorları Dr. Raif Hızal ve Dr. Turgut Küçük, 6 Mart tarihinde sonuçlanan davada mahkeme tarafından sorumlu ve kusurlu bulunarak maddi tazminat cezasına mahkum edildi.

Davanın sonucunu açıklayan Yargıç Bertan Özerdağ, sanıklar Dr. Raif Hızal ve Dr. Turgut Küçük’ün, sezeryan gibi ciddi bir ameliyatı klinikte gerçekleştirerek ihmalkâr ve hatalı davrandıklarına hükmederek, standart uygulamadan sapıldığını, sanıkların Zeliş Balıkçıoğlu’nun doğumunu yeterli olmayan bir sağlık merkezinde gerçekleştirerek Balıkçıoğlu’nun vefatına sebebiyet verdiklerini açıkladı.

“Doktorlar ihmali kabul etti”
Davanın savunma avukatı Akan Gürkan YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, her iki doktorun da yaşanan ihmali kabul ettiklerini belirtti. Gürkan, Zeliş Balıkçıoğlu’nun ölüm nedeninin damar kopması olduğunu belirtirken,  kamuda çalışan her iki doktorun da ihmallerini kabul etmesine rağmen haklarında herhangi bir idari soruşturma açılmadığını kaydetti.

Ameliyattan sonra oluşan kanama nedeni ile doktorlar tarafından Devlet Hastanesine kan almaya gönderildiğini belirten Behiç Balıkçıoğlu (Zeliş Balıkçıoğlu’nun eşi), denetimsizliğin bunlara neden olduğunu savundu.

“Denetim eksikliği”
Diğer yandan doğumdan sonra yaşamını yitiren Zeliş Balıkçıoğlu’nun eşi Behiç Balıkçıoğlu, sezeryan doğum gerçekleştirilen kliniğin fiziksel yetersizliği olduğunu iddia ederek, bu durumun büyük bir ihmal olduğunu savundu. Behiç Balıkçıoğlu yaşanan olayda büyük bir denetim eksikliği olduğunu öne sürerken, yaşananlara sebebiyet veren unsurları duruşma esnasında dile getirdi. 

--------------------------------------------------------------------

Hızal: “Ameliyat esnasında kaybettik”

Jinekolog Op. Dr. Raif Hızal, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu belirterek, anne Zeliş Balıkçıoğlu’nun doğumunda yaşananları 13 Kasım 2008 Perşembe tarihinde YENİDÜZEN’e şu sözlerle açıklamıştı:
“Sezeryanla doğumdu. 14:30 sıralarında doğum bitti. Doğum sonrası takipte iki saat boyunca herşey normal seyrinde seyretti. Bebek sağlıklı dünyaya geldi. Annenin kanama bulgularını seyrettik. Hastayı yakın takibe aldık. Kan tahlilleri istedik hem Dr. Burhan Nalbantoğu Devlet Hastanesi’nden hem de özelden. Tahlil neticeleri çok düşük kan değerlerine sahip olmamasına rağmen, kan bankasından tedarik ettik. Hastanın karın bölgesinde kanamanın devam etmesi nedeniyle ameliyat kararı aldık. Doğuma giren aynı ekip (ben, Dr. Turgut Küçük, Dr. Hamit Kalfaoğlu, Anestezi teknisyeni Recep Hazar) yeniden ameliyata girdi. Ameliyat öncesinde iki ünite, ameliyat esnasında 5 ünite kan, 3 ünite plazma verildi ancak bütün cerrahi müdahalelere rağmen hastayı aşırı kanama temposundan kaybettik. Hastayı rahimin kasılamaması, atomi kanaması nedeniyle kaybettik. Ameliyat esnasında kaybettik.”

Bu haber toplam 12301 defa okunmuştur