1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İhbar var, sonuç yok!
İhbar var, sonuç yok!

İhbar var, sonuç yok!

Çalıştırılmak üzere götürüldüğü Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden 3 Nisan tarihinde firar eden mahkum Yavuz Erten’in Lefkoşa’da Metropol ve Surlariçi’nde görüldüğüne dair ihbar alan polis firari ile ilgili hiçbir bulguya rastlamadı

A+A-

Ayşe GÜLER

Merkezi Cezaevi’nde Ağustos 2014’ten beridir hükümlü tutuklu olarak bulunan ve 3 Nisan’da çalışmak üzere götürüldüğü Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden firar eden 35 yaşındaki Yavuz Erten’in izine hala rastlanmadı.

Polis, 4 gündür kayıp olan firari mahkûmu bulabilmek için gelen ihbarları değerlendirmeye başladı. Firari mahkûmun Lefkoşa’da Surlariçi ve Metropol bölgesinde görüldüğüne dair ihbar alan polis, yapılan arama sonrasında hiçbir bulguya ulaşamadı.

Üzerinde turuncu tişört, gri renk pantolon ve spor ayakkabı var…

Tüm bölgelerde geniş çaplı arama yapan polis ekipleri firari mahkûm ile ilgi hastaneden kaçarken üzerinde turuncu tişört, gri renk pantolon ve spor ayakkabı giyen Yavuz Erten’in bulunabilmesi için firari mahkûmun fotoğrafını yayınlayan polis, firariyi görenlerin 155 Polis İmdat hattını arayarak polise bilgi vermeleri çağrısında bulundu.

“Surlariçi ve Metropol’de göründüğüne dair ihbar geldi”

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, firari mahkûm Yavuz Erten ile ilgili gelen ihbarları değerlendirdiklerini ancak şu ana kadar hiçbir sonuç elde edilemediğini söyledi.

Bilmem, firarinin Lefkoşa’da Surlariçi ve Metropol bölgesinde görüldüğüne dair ihbar gelmesi üzerine polis ekipleri tarafından yapılan aramada herhangi bir ize rastlamadıklarını dile getirdi.

Olay nasıl yaşanmıştı?
Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, firari mahkûm Yavuz Erten’in 3 Nisan’da sabah saat 10.00 sıralarında başka bir mahkûm, bir gardiyan ve bir teknisyen ile birlikte cezaevinde dülgerlik atölyesinde yaptıkları dolapları monte etmek için hastaneye gittiğini söylemişti.

YENİDÜZEN’e konuşan Bilmem, mahkûmun dolapları yerleştirdikten sonra ellerini yıkamak amacıyla görevli gardiyandan lavaboya gitmek için izin istediğini, geri gelmemesi üzerine görevli gardiyanın lavaboya giderek, mahkûmun orada olmaması üzerine firar ettiğinin anlaşıldığını belirtmişti.

Bilmem, 8 aydır cezaevinde bulunan ve firar eden mahkûmun daha önce de hastaneye çalıştırılmak üzere götürüldüğünü ancak böyle bir olayın yaşanmadığını kaydetmişti.

Bu haber toplam 2787 defa okunmuştur