1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İhbar üzerine 6 sene sonra yakalandı...
İhbar üzerine 6 sene sonra yakalandı...

İhbar üzerine 6 sene sonra yakalandı...

Yeğeninin adına sahtelediği TC nüfus cüzdanı ile KKTC’ye giriş yapan M.G tutuklandı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Yeğeni Ayhan Gürdal adına sahtelediği TC nüfus cüzdanı ile 2009 yılında KKTC’ye giriş yapan Mehmet Gürdal, ihbar üzerine 6 sene sonra tespit edilerek tutuklandı. Vize borcu yüzünden KKTC’den ihraç edilen ancak 2009 yılında sahte kimlikle tekrar KKTC’ye giriş yapan zanlı G., “Sahte belgeyi tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahte davranışla kayıt temin etme” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı.

Vize borcu yüzünden ihraç edilmişti...
Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Osum, zanlı M.G’ın daha önceden bulunan vize borcu yüzünden KKTC’den ihraç edildiğini söyledi. Zanlı G.’ın ihraç edildiği için Türkiye’deki yeğeni Ayhan Gürdal adına TC nüfus cüzdanı sahtelediğini belirten Osum, 14 Şubat 2009 yılında konu sahtelediği TC nüfus cüzdanını KKTC Muhaceret Polisine ibraz edip tedavüle sürerek Ayhan Gürdal’ın kimliğine büründüğünü ve sahte davranışla kayıt temin ederek KKTC’ye giriş yaptığını açıkladı. Osum, zanlı G.’ın yapılan bir ihbar sonucu 11 Ağustos 2015 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Osum, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak...
Mağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi yargıcı Banu Soyer, zanlı M.G’ın tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1630 defa okunmuştur