1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İhaleyi kazanan firma, değerlendirme dışı
İhaleyi kazanan firma, değerlendirme dışı

İhaleyi kazanan firma, değerlendirme dışı

Merkezi İhale Komisyonu’nun çıktığı, ‘Yüksek Mahkeme ile Lefkoşa Mahkeme Binalarının Güvenlik İşleri’ ihalesi ‘eksik evrak’ iddiasıyla Rekabet Kurulu’nun gündemine taşındı.

A+A-

Ayşe GÜLER
Merkezi İhale Komisyonu’nun çıktığı,  ‘Yüksek Mahkeme ile Lefkoşa Mahkeme Binalarının Güvenlik İşleri’ ihalesi ‘eksik evrak’ iddiasıyla Rekabet Kurulu’nun gündemine taşındı.
Rekabet Kurulu, daha önce ihaleyi kazandığı açıklanan Özel Güvenlik Sistemleri Ltd.’nin değerlendirme dışı bırakılması gerektiğine karar verdi.
Oy çokluğuyla verilerek, Resmi Gazete’de de yayımlanan kararda, Kamu İhale Yasası’nın 74’üncü maddesi uyarınca geçerli teklifler arasından seçme kriterlerine uygun olarak Merkezi İhale Komisyonu’nun yeni bir karar üretilmesi istendi.
Kurul ayrıca yapılan uygulama ile ilgili Merkezi İhale Komisyonu’nun da rapor hazırlayarak, 20 Mayıs’a kadar kurula sunmasını istedi.
Kararın bildirilmesinden itibaren 75 gün içerisinde Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava yolu açık olmak üzere karar verildi.


Taraflar konuştu…

İhaleye yönelik taraflar YENİDÜZEN’e konuştu.

Çelebioğlu Özel Güvenlik Ltd Güvenlik Direktörü Mehmet Çelebioğlu “Dilekçe verdik, hakkımızı aradık” diyen Çelebioğlu, şu an için sözleşmenin henüz imzalanmadığını dile getirdi.

Özel Güvenlik Sistemleri Ltd Müdürü Nurettin Çırakoğlu ise sürecin henüz tamamlanmadığını, Merkezi İhale Komisyonluğunun vereceği kararın beklendiğini belirtti.

Öte yandan Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halil Talaykurt ise Rekabet Kurulu’nun MİK’in bir üst kurumu olduğunu bu nedenle de üretilen kararı uygulayacaklarını aktardı.


Çelebioğlu Özel Güvenlik Ltd. Güvenlik Direktörü Mehmet Çelebioğlu:

“Dilekçe verdik, hakkımızı aradık. Karar verildi”

Çelebioğlu Özel Güvenlik Ltd Güvenlik Direktörü Mehmet Çelebioğlu ise kararın verildiğini, sözleşmenin henüz imzalanmadığını belirtti.

Çelebioğlu, bu konuda çok fazla yorum yapmasının doğru olmayacağını, sürecin devam ettiğini aktardı.

“Dilekçe verdik, hakkımızı aradık” diyen Çelebioğlu, tarafsız kurumların verdiği karara da saygı duyulması gerektiğini aktardı.

 

Özel Güvenlik Sistemleri Ltd Müdürü Nurettin Çırakoğlu:

“Süreç tamamlanmadı, MİK kararını bekliyoruz”

Özel Güvenlik Sistemleri Ltd. Müdürü Nurettin Çırakoğlu, sürecin henüz tamamlanmadığını, Merkezi İhale Komisyonluğunun vereceği kararın beklendiğini belirtti.

“İhaleye girdik, İhale Komisyonu Başkanlığı kazandık diye kağıt gönderdi” diyen Çırakoğlu, “Başka bir firma konuyu Rekabet Kurulu’na götürdü, ihale diğer şirkete kaldı” şeklinde konuştu.


MERKEZİ İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞI NE DÜŞÜNÜYOR?

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halil Talaykurt:

“Üretilen kararı uygulayacağız”
Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Halil Talaykurt ise Rekabet Kurulu kararının ardından ihale ilgili nihai sonucun 20 Mayıs’a kadar verileceğini söyledi.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Talaykurt, Rekabet Kurulu’nun MİK’in bir üst kurumu olduğunu bu nedenle de üretilen kararı uygulayacaklarını aktardı.

Söz konusu değerlendirmenin yapılmasının ardından da ilgili tarafların Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurabileceğini dile getiren Talaykurt, “Yılda bir iki kez Rekabet Kurulu’nun verdiği kararlar mahkemeye gider. Son söz orada söylenir” dedi.

 

 

 

 

Bu haber toplam 2102 defa okunmuştur