1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İHALE TARTIŞMASI
İHALE TARTIŞMASI

İHALE TARTIŞMASI

Ceman Construction tarafından sürdürülen 2. etap restorasyon çalışmalarına çıkartılan 832 bin 763 TL’lik ‘ek ödenek’ müteahhitler arasında farklı tartışma yarattı

A+A-

 

Lefkoşa’nın önemli kültürel miraslarından Kumarcılar Hanı’nın yeniden turizme kazandırılması için Ceman Construction tarafından sürdürülen 2. etap restorasyon çalışmalarına çıkartılan 832 bin 763 TL’lik ‘ek ödenek’ müteahhitler arasında farklı tartışma yaratırken, ilgili şirket ‘tüm sürecin yasal’ olduğunu söylüyor.

Ayşe GÜLER

Kumarcılar Hanı ikinci etap restorasyon çalışmalarına Bakanlar Kurulu kararı ile çıkartılan 832 bin 763 TL’lik ‘ek ödenek’e Müteahhitler Birliği itiraz etti, ilgili firma ‘süreç yasal’ dedi. Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası Birliği ise ‘teknik rapor’larını ilgili bakanlığa sunduklarını belirtti.

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kumarcılar Hanı restorasyonuna yönelik 2. etap çalışmalarında herhangi bir ihaleye çıkılmadan Bakanlar Kurulu kararı ile ilgili firmaya ek ödenek çıkarılmasının müteahhitler arasında huzursuzluğa neden olduğunu belirtti.

Gürcafer, bu gibi durumlarda İhale Komisyonu tarafından yeniden ihaleye çıkılması ve sektör içerisinde hizmet veren müteahhitlere de fırsat eşitliği yaratılması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan ilgili 2. etap ihaleyi kazanan Ceman Construction şirketi direktörü Barış Tosunoğlu ise “tüm sürecin yasal ve doğal sürecinde ilerlediğini” belirterek, daha geniş açıklamaya ihtiyaç duymadı.
Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası Birliği Başkanı Azmi Öge ise Kumarcılar Hanı’nın temelinin güçlendirilmesi gerekip gerekmediğine dair Turizm Bakanlığı’na teknik rapor sunulduğunu ifade etti

Haberin tümü için TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 1944 defa okunmuştur