1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İhale, Sayıştay raporunda ‘fazla ödeme yapılan’ şirkete verildi
İhale, Sayıştay raporunda ‘fazla ödeme yapılan’ şirkete verildi

İhale, Sayıştay raporunda ‘fazla ödeme yapılan’ şirkete verildi

‘Asmaaltı Bölgesi Yayalaştırma Projesi’ ikinci etabı tartışmalı başladı…. CTP’li belediye meclis üyesi Olguner duruma tepki gösterdi

A+A-

‘Asmaaltı Bölgesi Yayalaştırma Projesi’ ikinci etabı tartışmalı başladı.

CTP’li belediye meclis üyesi Onur Olguner, ihalenin sonucun kamu vicdanı ve başkentte hesap sorulacağı iddiaları açısından bir rezalet olduğunu söyledi.

Olguner, ilk etabı 2013’de hayata geçen projenin ikinci etabındaki ihaleyi Sayıştay Raporu’nda LTB tiyatro binasıyla ilgili ‘fazla ödeme yapıldığına’ bulgu yapılan Gerçek İnşaat’ın kazanmasının huzursuzluk yarattığını belirtti."Asmaaltı ve Arasta Bölgesinin 3.5 yıl ardından ihalesinin tamamlandığını sevinçle öğrendik. Fakat maalesef bu sevinç kursağımızda kaldı” diyen Olguner, “İhaleyi kazanan firma, LTB Belediye Tiyatrosunun ihalesini kazanan firma ile aynıydı” şeklinde konuştu.

Olguner, Sayıştay raporunda söz konusu firmaya 167 bin Sterlin fazla ödeme yapıldığının ortaya konulduğunu hatırlattı.
 

“Lefkoşa halkının 167 bin Sterlin parasına sahip çıkılmadı”

Raporun, konuyla ilgili tekrardan araştırma yapılması ve ‘fazla ödeme’ yapılmaması halinde de bunu bilirkişi  raporları ile ortaya konulması için belediyeyi işaret ettiğine değinen Olguner, “2 yılı aşkın süre geçmesine rağmen Lefkoşa halkının 167 bin Sterlin parasına, yani yaklaşık 0.8 Milyon TL’sine sahip çıkılmamıştır” dedi.
LTB Tiyatro binasının inşaatına fon sağlayan TC Yardım Heyeti’nin söz konusu kaynağı keserek, bu binanın Lefkoşa’ya kazandırılamamasının birincil nedeninin, yapılmayan işler ve bunların ödemeleri olduğunu ifade eden Olguner, şöyle devam etti: LTB Başkanlığının Lefkoşa’da belki de en fazla ihtiyacımız olan adalete karşı ilgisizliği ve bilirkişi raporu hazırlatmaması yüzünden Sayıştay raporunda hak ediş olmadan ödeme aldığı tespitleri yapılan bir inşaat şirketi, LTB’nin yeni ihalelerine girebilmiş ve yeni bir ihaleyi kazanabilmiştir.

“İhtiyacımız olan tek şey adalet ve hukuk”

Olguner, ülkede siyaset anlayışının değişmesi gerektiğini ifade ederek, siyasetin hesap vermesi ve adaletli olması gerektiğini belirtti.

LTB’nin Sayıştay raporun çıkmasının ardından belediyeyi zarara uğratan her konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunması gerektiğine dikkat çeken Olguner, “Kimseye dokunmadan, yapılan yanlışların üzerine gitmeden ve hesap sormadan yapılan siyaset bizim arzu ettiğimiz değişimi getiremez. Başkentte yaşadığımız onca şeyden sonra en fazla ihtiyacımız olan şey artık adalet ve hukuktur. Siyaset artık bunu bilmeli, ona göre hesap sormaya başlamalıdır” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber toplam 3481 defa okunmuştur
Etiketler : ,