1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İHA ve SİHA'lar Geçitkale'de
İHA ve SİHA'lar Geçitkale'de

İHA ve SİHA'lar Geçitkale'de

Türkiye medyasında çıkan haberlere göre, Türkiye'ye ait İnsansız Hava Araçları (İHA) ile Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA), 3 TIR’a yüklenmiş olarak Geçitkale Havaalanı'na geldi.

A+A-

Türkiye medyasında çıkan haberlere göre, Türkiye'ye ait İnsansız Hava Araçları (İHA) ile Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA), 3 TIR’a yüklenmiş olarak Geçitkale Havaalanı'na geldi.

Bakanlar Kurulu, İsrail'in Kıbrıslı Rumlara 8 İHA verdiği, Fransa ve İtalya'nın savaş gemilerini Kıbrıs'a gönderdiği bir dönemde 1982 yılında askeri maksatlar için inşa edilen Geçitkale Havaalanı'nın İHA ve SİHA merkezi yapılması kararı aldı. Karar üzerine dün gece 3 TIR İHA ve SİHA, Gazimağusa gümrüğünden ülkemize girdi. Geniş güvenlik önlemleri arasında gümrükten çıkan TIR'lar, 01.30 sıralarında Geçitkale Havaalanı'na gönderildi.

ACİL KOD İLE İSTENDİ

Doğu Akdeniz'de görev yapan sondaj ve savaş gemilerine eşlik eden İHA ve SİHA'lar yarından itibaren Geçitkale'den havalanacak.

Başbakan Ersin Tatar, Türkiye'den 'acil' koduyla Geçitkale'nin kullanılmasının istendiğini belirterek, ''Bu istek karşısında hem Türkiye'nin hem de KKTC'nin güvenliği için adım atıldı'' demişti.

Geçitkale Havaalanı'nda savaş uçaklarının sığacağı büyük beton hangarlar bulunuyor. Bunun yanında pist de savaş uçaklarının rahatlıkla kalkış ve iniş yapacağı şekilde inşa edildi. Alanla ilgili olarak alt ve üst yapının düzeltilmesi konusunda çalışmalar da yapılacak.


ÖZERSAY: “HENÜZ İHA GELMİŞ DEĞİLDİR, KONTROL ÜNİTESİ KURULUYOR”

Başbakan Yardımcısı ve Dişleri Bakanı Kudret Özersay, şu aşamada Geçitkale havalimanında sadece yer kontrol ünitelerinin kurulmaya başlandığını, henüz bir İHA intikali bulunmadığını açıkladı.

BRT’ye açıklama yapan Özersay, “Şu anda Türkiye’den Dalaman’dan kalkan ve bölgede görev yerine getiren insansız hava araçlarından bazıları Geçitkale’de kurulumuna başlanan yer kontrol ünitesi devreye girdiğinde Geçitkale’ye gelecek, bu aşamada gelen İHA söz konusu değil” dedi.

Özersay, şu anda ihtiyacın İHA’larla sınırlı olduğunu, bir silahlı hava aracı olmadığını vurguladı.

 

 

Bu haber toplam 2769 defa okunmuştur
İlgili Haberler