1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “İddialar ispatlanırsa istifa ederim”
“İddialar ispatlanırsa  istifa ederim”

“İddialar ispatlanırsa istifa ederim”

‘Dokunulmazlığının’ kaldırılması gündemde olan UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

 ‘Hukuka aykırı işlem yaparak, devleti 230 bin TL zarara uğrattığı’ gerekçesiyle aleyhine 30 dava getirilen, dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle de aleyhinde Başsavcılık raporu hazırlanan UBP Milletvekili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Özel Kalem Müdürü Aytaç Çaluda, iddiaların ispatlanması halinde dokunulmazlığının kaldırılmasını beklemeyeceğini, görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Ayşe GÜLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü olduğu dönemde ‘hukuka aykırı işlem yaparak devleti 230 bin TL zarara uğrattığı’ iddiasıyla hakkında Başsavcılık raporu hazırlanan ve dokunulmazlığının kaldırılması istenen UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, “Öne sürülen bilgiler ispatlansın. Dokunulmazlığımın kaldırılmasını beklemem, istifa ederim” dedi.

Çaluda, “Ben rahatım, şahsım adına endişe duymuyorum” diyerek,  “Hukuk aykırı işlem yapmadık. Benim alnım aktır. Yapılanlar, siyasi bir müdahaledir” şeklinde konuştu.

YENİDÜZEN’e konuşan Çaluda, kamuoyunda kendisiyle ilgili ‘gündem yaratılmaya çalışıldığını’ savunarak, “İnsanlar sosyal çöküntüye gidiyordu. Bu işlemleri yapmak zorundaydık.” diye konuştu.

“Bu işlemleri yapmak zorundaydık”

Çaluda, ‘hukuka aykırı’ olduğu iddia edilen işlemlerle ilgili de bilgi verdi, özetle şunları anlattı: Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası, 2006 yılında dönemin Çalışma Bakanı tarafından hazırlanmıştı. Bu yasada Çalışma Bakanı, çalışma izinlerinden sorumluydu. Çalışma izinleri yapılırken, bir takım sorunlar da beraberinde geliyordu.  

2013’te Sibel Siber Başbakanlığında geçici hükümet göreve geldiğinde dönemin bakanı, Eski Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar yapılan işlemlerin 10-12’sini seçerek ilgili yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Savcılığa başvurdu. 2014’te soruşturma polise gitti. İfade verdik, işlemlerin nasıl yapıldığını anlattık. Geçmişte de işlemlerin bu şekilde olduğunu söyledik.  Siyasi bir art niyet var. İfade verdik, yıllar geçti. Bu konu, ara ara gündeme getiriliyor. İnsanlar sosyal çöküntüye gidiyordu. Bu işlemleri yapmak zorundaydık.

“Rahatım, endişe duymuyorum”

Çaluda, “Ben rahatım, şahsım adına endişe duymuyorum” diyerek, ‘milletvekillerinin dokunulmazlıklarının’ kaldırılmasına destek verdiğini de belirtti.

Hükümete çağrıda bulunan Çaluda, kürsü dokunulmazlığı hariç, her milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Çaluda, “Hükümet, yolsuzlukların üzerine gideceğini söylüyor. Ama bana göre yanlış kişiden başladılar” diyerek, “Bunu hak ettiğime inanmıyorum. Siyasette rekor kırarak Meclis’e girdim.” şeklinde konuştu.

“Alnım ak… Yapılanlar, siyasi bir müdahale”

Çaluda, “Benim alnım aktır. Yapılanlar, siyasi bir müdahaledir” şeklinde konuşarak, “Suçum varsa, ben 5 yıldır müşavirdim. Niye o dönem bu dosyalar ön plana çıkmadı. Gündem yaratmaya çalışıyorlar.” dedi.

Milletvekili seçilmesinin ardından konunun yeniden gündeme getirildiğini savunan Çaluda, Pazartesi günü Danışma Kurulu’nun 7 kişilik özel komite oluşturacağını, raporun bu komitede görüşüleceğini kaydetti.

Çaluda, özel komitenin ‘siyasi art niyet’ taşımaması halinde konuyu Meclis Genel Kurulu’na sevk edeceğini ifade etti.

“Raporda; 10-12 kişiye yapılan işlemden bahsediliyor”

Başsavcılıktan Meclis Başkanlığı’na iletilen Savcılık raporunu inceleme şansı bulduğunu da aktaran Çaluda, söz konusu raporda dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, eski UBP Milletvekili Şerife Ünverdi ve kendisi dahil olmak üzere toplamda 3 kişinin devleti 230 bin TL zarara uğratıldığının iddia edildiğini söyledi.

Çaluda, Savcılık raporunda 10 ya da 12 kişiye yapılan işlemden bahsedildiğine değinerek, aleyhlerine 30 dava getirildiğini kaydetti.

“Dokunulmazlığım kalkacaksa kalkacak… Bu durum ben de rahatsızlık yaratmaz”

Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasının kendisinde rahatsızlık yaratmayacağını vurgulayan Çaluda, “Dokunulmazlığım kalkacaksa, kalkacak… Birisi çıkar ve para karşılığı işlem yaptığımı iddia ederse, dokunulmazlığımın kalkmasını beklemem. Milletvekilliğinden istifa edeceğim.” dedi.

Çaluda, söz konusu dönemde yapılan işlemlerin hukuka aykırı olduğuna yönelik iddiaları kabul etmediğini ifade ederek,  “Aynı uygulamayı geçmişten görerek yaptık. Bu konuda Savcılık ve Bakanlığımızın hukukçularımızın görüşü doğrultusunda hareket ettik. Devlet de bu işlemlerden para kazandı.” diye konuştu.

“Konu, partinin yetkili organlarında görüşülecek”

Kamuoyunda kendisiyle ilgili yaşanan tartışmalar nedeniyle ‘güvenilirliğinin’ sarsıldığına inanmadığını kaydeden Çaluda, “Halk benim ne kadar dürüst bir insan olduğumu biliyorum. Zaten benim toplumda bir yerim olmasaydı, Meclis’e girmezdim…” dedi.

Çaluda, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün yurt dışında olduğunu, ülkeye gelir gelmez de Savcılık raporunun partinin yetkili organlarında görüşüleceğini ifade etti.

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-390.jpg

 

 

Bu haber toplam 3250 defa okunmuştur
İlgili Haberler