1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. HÜZÜN ANA: Acılı bir yurt için perde
HÜZÜN ANA: Acılı bir yurt için perde

HÜZÜN ANA: Acılı bir yurt için perde

22 Mart Cuma akşamından itibaren her Cuma ve Cumartesi saat 20:00’de sahnelenecek olan “Hüzün Ana ve Çocukları” oyununda, Özgür Oktay, Döndü Özata, Melihat Melis Beşe, Erol Refikoğlu ve Yaşar Ersoy rol aldı.

A+A-

​Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Hüzün Ana ve Çocukları” 22 Mart Cuma akşamı saat 20:00’de prömiyer yapıyor. “Hüzün Ana ve Çocukları” oyunu, Kıbrıs Türk şiirinin usta adı Fikret Demirağ’ın şiirlerinden Yaşar Ersoy’un oyunlaştırıp sahneledi.

“Hüzün Ana ve Çocukları”, Yaşar Ersoy, Erol Refikoğlu, Işın Cem ve Osman Alkaş’ın 50. Sanat yılları amacıyla LBT tarafından sahnelenmiş bir oyundur. Kıbrıs’ın 8000 küsur yıllık tarihini destansı bir dille anlatan oyunda, ada tarihinde yaşanan büyük altüst oluşlar, istilalar, gelip geçen egemenlikler, hüzünler, acılar, göçler tragedyanın görkemli diliyle yansıtılmaktadır. Bir karşı tarih niteliğinde sahnelenen oyun aynı zamanda bir “Barış Manifestosu” olarak ta sunulmaktadır. Şair Fikret Demirağ’ın ifade ettiği gibi “Bir karşı şiir gerek bize, sarsıcı, silkeleyici bir karşı şiir.” LBT olarak bizler de şairin söyleminden yola çıkarak bir karşı tiyatro, sarsıcı, silkeleyici bir karşı tiyatro yapmaya çalıştık. “Hüzün Ana ve Çocukları” oyunu, tiyatro denilen aynadaKıbrıs’ın tarihiyle, insanıyla, yaşananlarla bir yüzleşmedir.

22 Mart Cuma akşamından itibaren her Cuma ve Cumartesi saat 20:00’de sahnelenecek olan “Hüzün Ana ve Çocukları” oyununda, Özgür Oktay, Döndü Özata, MelihatMelis Beşe, Erol Refikoğlu ve Yaşar Ersoy rol aldı.

Dekor, kostüm tasarımını Özlem Deniz Yetkili, Özgün müziğini İnal Bilsel, ışık tasarımını Fırat Eseri, yönetmen yardımcılığını Umut Ersoy, Ana Tanrıça Heykeli’ni Erol Refikoğlu ve Sevcan Çerkez, ışık uygulamasını Salih Kanatlı, efekt uygulamasını Mehmet Eseri, dekor uygulamasını Özhan Dinler, kostüm uygulamasını Mehmet Doksöz, sahne amirliğini Mehmet Demir, afiş, broşür, fotoğraflarını Umut Ersoy yaptı.

 

“Hüzün Ana ve Çocukları” oyununun detaylı bilgi ve rezervasyonu için 22 78 782.

Bu haber toplam 4326 defa okunmuştur