1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hüseyin Kanatlı ‘evinden’ uğurlandı
Hüseyin Kanatlı ‘evinden’ uğurlandı

Hüseyin Kanatlı ‘evinden’ uğurlandı

Kıbrıslı Türklerin unutulmaz değerlerinden, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun duayeni, sunucu, eğitimci, kültür insanı Hüseyin Kanatlı son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Kıbrıslı Türklerin unutulmaz değerlerinden, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun duayeni, sunucu, eğitimci, kültür insanı Hüseyin Kanatlı son yolculuğuna uğurlandı.

Hüseyin Kanatlı için BRT Stüdyosu’nda tören düzenlendi.

“Plak Yarışı” ve “Merhaba Dostlar” gibi programlarla anımsanan, meslekte 70 senelik bir geçmiş bırakan Hüseyin Kanatlı, Kıbrıs’ın dört bir yanında kulaklarda ve sahnelerde iz bıraktı.

BRT’deki törene Hüseyin Kanatlı’nın ailesi, kurum çalışanları yanı sıra sanatçılar katıldı.

Başbakan Ersin Tatar ile Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BRT Müdürü Meryem Özkurt’la birlikte anmaya katıldı.

“Büyük ustanın çok sevdiği mekanda onu uğurluyoruz” sözleriyle başlayan anma töreninde, BRTK Müdürü Meryem Özkurt, “Biz şanslı nesilleriz çünkü Hüseyin Kanatlı’nın sesiyle büyüdük” dedi.

Başbakan Ersin Tatar, yeni nesillerde de Hüseyin Kanatlı gibi yetenekli, değerli, çalışkan isimlerin yetişmesini diledi. “Hüseyin Kanatlı en zor koşullarda bu topluma hizmet vermiştir, kendisini içtenlikle selamlıyoruz”  dedi.

kl-003.jpg

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Mesleğinin ustasıydı, Türkçeyi en iyi kullanan biriydi. Bilginin, görgünün, nezaketinin ustasıydı. O’nu çok çok özleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Tüm Kıbrıs Türk halkına başsağlığı dilerim, çok önemli bir değerini yitirdi” diyen 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, büyük usta Hüseyin Kanatlı’nın başarılarından övgüyle söz etti.

jh-004.jpg

Kızı Özen Kanatlı da anma töreninde konuştu, “Dünyalar iyisi bir insandı, ne kadar çok seveni var, gururluyuz” dedi.
Solakay, yıllar önce annesini kaybettiklerini ve annesinin ölümünün ardından babası ile daha çok kenetlendiklerini anlattı.
“İnsanları çok severdi. Dünyalar iyisi bir insandı. Onun kızı olmaktan gurur duyuyorum” diyen Solakay, babasının sonsuza kadar yaşayacağını kaydetti.

v-003.jpg

 

BRT'de düzenlenen törenin ardından Kanatlı Lefkoşa Mezarlığı'na defnedildi

kl-004.jpg

nb-002.jpg

ÖZGEÇMİŞİ 

Hüseyin Kanatlı, tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi’nde geçtiğimiz gün hayatını kaybetmişti.
Kıbrıs Türk yayın tarihinde ilk sunucu olarak bilinen 89 yaşındaki Kanatlı, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda uzun yıllar çalıştı.1931 yılında Baf kasabasında dünyaya gelen Hüseyin Kanatlı, Öğretmen Koleji mezunuydu.
1951 yılında öğretmenliğe başlayan Kanatlı, 8 yıl sonra öğretmenlikten ayrılarak radyoculuk hayatına başlamıştı.
Hüseyin Kanatlı, önce Bayrak Radyosu’nda sesiyle, ilerleyen yıllarda da BRT ekranlarında sevilen programlarla evlerimize konuk oldu.
25 yıl süren “Plak Yarışı” ve 20 yıl süren 3 dildeki “Merhaba Dostlar” ve “Askerin Saati” programları onun en uzun soluklu çalışmaları arasında yer aldı.
Ayrıca 1974 öncesinde 2 buçuk yıl devam eden “Kıbrıs’tan Sesler” programı da duayen radyocu Hüseyin Kanatlı’nın unutulmaz programları arasında.

Bu haber toplam 3085 defa okunmuştur
İlgili Haberler