1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hürriyet'in ayıbına tepki var
Hürriyet'in ayıbına tepki var

Hürriyet'in ayıbına tepki var

Türkiye'de yayınlanan ve özellikle 'iktidara yakın' el değiştirme süreci sonrasında çok konuşulan Hürriyet gazetesi, "Kıbrıs'ta 110 bin Türk Rum vatandaşı oldu" başlığını kullandı

A+A-

Hürriyet gazetesi, Kıbrıslı Türklerin 'Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki ortaklık haklarını 'ırkçı bir yaklaşım'la gördü, Kıbrıs'ta 110 bin Türk Rum vatandaşı oldu" başlığını kullandı.

Hürriyet'in haberi bir yılın ardından sosyal medyada yeniden dolaşıma girerken, Kıbrıslı Türkler arasında tepkiyle karşılandı.

Türkiye'de yayınlanan ve özellikle 'iktidara yakın' el değiştirme süreci sonrasında çok konuşulan Hürriyet gazetesi, "Kıbrıs'ta 110 bin Türk Rum vatandaşı oldu" başlığı ile Avrupa Parlamentosu seçimlerine yönelik ciddi bir ayrımcılığa imza attı.

"KKTC'de 110 bin 734 Kıbrıslı Türk, 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti'nden kaynaklanan hakları nedeniyle Avrupa Birliği (AB) vatandaşlığı aldı" diyen gazete, Kıbrıs Cumhuriyeti yurttaşlığı sahibi Kıbrıslı Türkleri, resmi propaganda dili üzerinden haberleştirdi.

Haberin devamında Kıbrıs'ın güneyinde yer alan basın haberleri kullanıldı:

"Rum medyasında yer alan haberlere göre; 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti'nden kaynaklanan hakları nedeniyle 110 bin 734 Kıbrıslı Türk'ün, 'Kıbrıs Cumhuriyeti', yani Avrupa Birliği (AB) vatandaşlığı aldığı açıklandı. 'Kıbrıs Cumhuriyeti' pasaportu alanların sayısının da 83 bin 950 kişi olduğu belirtildi. Haberlere göre; Rum Nüfus Dairesi’nde kayıtlı Kıbrıslı Türk sayısının ise 175 bin kişi olduğu kaydedildi."

​Kıbrıs Rum tarafının AB üyeliğinden sonra vatandaşlık başvurularının arttığı belirtilen haberlerde, "Avrupa pasaportuna ve AB vatandaşlık sıfatına sahip olmanın, özellikle genç yaştaki birçok Kıbrıslı Türk için cezbedici hale geldiği" savunuldu.

Hürriyet'in haberindeki nefret dili de dikkat çekti.

O Haberin yer aldığı link

 

Bu haber toplam 5323 defa okunmuştur