1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Hürdeniz Fish Restaurant-Girne
Hürdeniz Fish Restaurant-Girne

Hürdeniz Fish Restaurant-Girne

Burada farklı mönüler ancak yaratıcılık ile geliştirilen mönüler sunulmaktadır. Dayanamadım ve ilk kez bu lezzet rüzgârını yaratan ahçıları tebrik ettim. Onları ve lezzetlerini sizlere yakında tanıtacağım.

A+A-

zekai-altan-003.jpg

Kızım Tuğçe ve damadım Orçun bize sürpriz yaptılar. Karpaz’a dönmemize izin vermediler, yemeğe çıkardılar. Deniz ürünü restorantına götürdüler. Ben Girne’ye gitmeyeli uzun zaman oldu. Çok değişti. Tam anlamı ile turistik bir kent. Veya kaybolan Girne diyebilirim. O mistik yapısı ile tipik liman kenti özelliğini yitiren bir kent oldu. Çok sayıda cafe, restorant ve büfeler. Adeta Paris gibi. O yoğun trafik akışına kapılarak yol aldık. Girne’nin batı istikametinde Jasmine Court Otel’i batıya doğru giderken Karaoğlanoğlu girişinde yol üzerinde bir mekân. Hürdeniz Fısh Restaurant.

FARKLILIK

Hürdeniz balıkçılığı bilirdim. Süleyman abi. Girne’nin gözde balıkçılarından biri idi. Halen de öyle. Ve ciddi yatırımlar sonrası bir marka oldu. Özellikle deniz ürünleri restorantı olarak. Kızım Tuğçe ve damadım Orçun yemeği severler. Ancak lezzetli yemekleri. Biraz da Gurmelikleri vardır. Restorantta ayrılan yerimize oturduk. Restorant mekanı beni etkiledi. Neden burası diye sorduğumda bana verilen cevap; „Biz yaklaşık altı tane deniz ürünü restorantını sürekli denedik. Ve günün sonunda Hürdeniz’in en ideal olduğunu saptadık. Personeli, ilgileri, servisleri ve en önemlisi sundukları farklı deniz ürünü menüleri ve lezzetleri. Her sunulan menünün lezzetini alıyoruz. Bizim favorimiz.“ Hade bakalım dedik ve siparişi onlara bıraktık. Mönü kartı oldukça zengin. Çok kaliteli bir baskı. Kitap gibi. Fotoğraflı ve açıklamalı bilgiler.Tabii size servis görevlileri de yardımcı olur. Servis görevlilerinin misafir ilişikileri çok mükemmel. Üniformalı. Sempatik. Yaptıkları işin de farkında ve bilgililer. Siparişimiz mönüdeki 1 numaralı set mönü. Çok zengin görünüyordu. Ve servisimiz başladı.

MÖNÜ VE LEZZET

Hürdeniz Restorant kaliteli bir mekân. Servisi, lezzetleri ve personeli ile. Bu mönünün yorumlanması bir sayfaya sığmaz. Bunu tatmak gerekir. Soğuk meze servisi başladı.  Hamsi zeytinyağlı ve ekşili, tahın. Üzeri kara biberli.  Pakla yani fava. Kalıp olarak hazırlandı ve sunuldu.  Humus ve yoğurt, üzeri kırmızı biberli. Smoke salmon meze olarak servis edildi. Benim de favorim.  Denizürünü turşusu girdama. Bazı rertorantlarda bunu kayakoruluğu olarak servis ederler. Ancak Kıbrıs mutfağında doğrusu girdama. Deniz kenarında kayalıklarda bulunur. Karides, güveçte servis edildi. Yengeç bacağı, yoğurtlu lagos, zeytinyağlı ve gaynanmış enginar. Kalamar, farklı tatlar da sunuldu. Karides mantı, karides bayıldı patlıcan ile.  Şarap soslu ve kremalı midye. Tadılmaya değer tatlar. Bu güzel ortamda bir taraftan tadıyorum bir taraftan da mekânı dolaşıyorum. Restorant dolu. Şarap stantını inceledim. Seçici ve kaliteli şaraplar servis edildiğini söyleyebilirim. Damak tadını bilenlerin yeri. Evet daha çok şeyler yazmak gerekir. Ancak bu hafta bu kadar. Çok yakında sizlerin ilk kez tadacağı bazı özel lezzetleri size tanıtacağım. Bu mekânı Hürdeniz Restorantı tanıtmaya çalıştım. Ancak yakında burada ilk kez duyacağınız farklı tatları anlatacağım. Bu restorant iki kez anlatmaya ve yazmaya değer. Etkileyici. Temizliğinden hijyenine kadar. Hürdeniz Restoranta mutlaka gidin. Ancak önceden rezervasyonunuzu yapın. Burada farklı mönüler ancak yaratıcılık ile geliştirilen mönüler sunulmaktadır. Dayanamadım ve ilk kez bu lezzet rüzgârını yaratan ahçıları tebrik ettim.  Onları ve lezzetlerini sizlere yakında tanıtacağım. Favoriniz olacak bir mekândır Hürdeniz. İşletmeci Kayhan’ı da kutlamak gerekir. Bu atmosferi ve ambiansı yarattığı için. Hürdeniz Fısh Restorant. Kızım Tuğçe ve damadım Orçun haklıymş. Eşim Kader de aynı görüşte.  Mutlaka uğrayın.

 

TEL: 0533 868 88 38
ADRES: NACİ TALAT CAD. Dükkan 40 C (DİZAYN 74 YANI ZEYTİNLİK –GİRNE)
Bu haber toplam 6167 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 398 Sayısı

Adres Kıbrıs 398 Sayısı