1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Hurda davası’ teminata bağlandı
Hurda davası’ teminata bağlandı

'Hurda davası’ teminata bağlandı

Zanlıların yurt dışına çıkışı yasaklandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıs’ın güneyinden kuzeye çalıntı araç geçirerek şasi numaraları değiştirdikten sonra satışa sundukları iddia edilen ‘hurda çetesi’ ile ilgili soruşturma tamamlandı.
“Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlamasıyla daha tutuklanan zanlılar İ.A., M.A.M., Y.K. ve S.K. dün çıkarıldıkları mahkemece teminata bağlanarak, davaları görüşülünceye dek serbest kaldı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar’ın huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, davayla ilgili olguları Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Mahir Türe mahkemede yeminli şahadet vererek, olguları aktardı.

Soruşturma tamamlandı
Polis memuru Türe, 8 Haziran tarihinde Hamitköy - Lefkoşa’da meydana gelen “gümrüksüz mal tasarrufu” suçu ile ilgili tahkikatın tamamlandığı söyledi. Zanlılardan M.A.M.’nın ülkede çalışma izni olmadığı, daha önceden benzer davasının bulunduğunu söyleyen Türe, diğer zanlıların yerleşik olduğunu aktardı. Mahir Türe, bu aşamada zanlıların davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar
Yargıç Meltem Dündar ise tarafların beyanlarını dikkate alarak, meselenin ciddi olduğuna dikkat çekti. Zanlı bağlanacağı teminat şartlarının suçla orantılı bir şeklide belirlenmesi gerektiğine değinen Dündar, bu aşamada, tüm zanlıların yurt dışına çıkışının yasaklanıp tüm seyahat belgelerine el konmasına ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispatı vücut yapmasına emir verdi. Yargıç ayrıca, zanlı İ.A.’nın 3 bin, diğer iki zanlı Y.K. ve S.K’nın ise 5’er bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı 1’er kişinin zanlılar için 25’er bin TL kefalet senedi imzalamasına direktif verdi. Mısırlı uyruklu zanlı M.A.M.’nin ise 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı bir kişinin 100 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.
Zanlılardan İ.A., Y.K. ve S.K. mahkemenin emir verdiği teminat şartlarını yerine getirerek, davaları görüşülünceye kadar serbest kalırken, diğer zanlı M.A.M. teminat şartlarını yerine getiremeyerek cezaevine gönderildi

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur