1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. HÜR-İŞ, TDP'yi ziyaret etti
HÜR-İŞ, TDP'yi ziyaret etti

HÜR-İŞ, TDP'yi ziyaret etti

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, iktidara gelmeleri halinde özel sektörde sendikalaşma için gerekli adımları atacaklarını kaydetti.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, iktidara gelmeleri halinde özel sektörde sendikalaşma için gerekli adımları atacaklarını kaydetti.

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ) heyeti bugün, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkanı Cemal Özyiğit’i ziyaret etti.  Ziyarette, TDP Milletvekili Zeki Çeler de hazır bulundu.

Ziyarette konuşan HÜR-İŞ Genel Sekreteri Ali Yeltekin, hükümetin icraatlarını eleştirdi.

Taşeron işçiliğin ülkedeki en önemli sorunlardan olduğunu ifade eden Yeltekin, devletin istihdam politikaları üretmesi gerektiğini kaydetti.

Özel sektörde çalışan 92 bin kişinin 45-50 bin kadarının yabancı uyruklu olduğunu söyleyen Yeltekin, ülkede yeterli kalifiye eleman olan alanlarda yurt dışından işçi getirilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Yeltekin özel sektörde sendikalaşmanın önemine de işaret ederek, bu çerçevede temaslara devam edeceklerini söyledi.

Özyiğit: "asgari ücret açlık sınırının altında"

TDP Başkanı Cemal Özyiğit de, sosyal demokrat bir partinin başkanı ve eski bir sendikacı olarak Hür-İş’in taleplerini çok iyi anladığını ifade etti.

Çalışma yaşamını düzenlemenin önemine işaret eden Özyiğit, kamu sektöründe 2011 sonrası işe alınanlarla diğerleri arasında ayrımcılık yaratıldığını, öte yandan asgari ücretin de açlık sınırının altında olduğunu belirtti.

Özel sektörde sendikalaşmanın sağlanması için gerekli adımların atılması gerektiğini dile getiren Özyiğit, bu konuda Bağımsızlık Yolu ile birlikte hazırladıkları “İş Değişiklik Yasa Önerisi”ni Meclis’e sunduklarını hatırlattı.

Geçiciliğin ülkenin kanayan yaralarından olduğunu söyleyen Özyiğit, bu sorunun tarihe karışması gerektiğini de dile getirdi.

Kooperatif Merkez Bankası’na da değinen Özyiğit, “Kooperatif gerçek sahiplerine devredilmeli” diye konuştu.

Özyiğit, özel sektörde sendikalaşma, yasalara göre bir hak gibi görünse de, sendikalaşma girişiminde bulunanların işten çıkarıldığını belirtti.
Özyiğit, iktidara geldiklerinde, bu konuda gerekli adımları atacaklarını dile getirdi.

Bu haber toplam 1551 defa okunmuştur
Etiketler : ,