1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hür-İş: “Özelleştirmeye karşıyız”
Hür-İş: “Özelleştirmeye karşıyız”

Hür-İş: “Özelleştirmeye karşıyız”

Latifoğlu, Mağusa Limanı’nın özelleştirilmesine ilişkin hükümet ortaklarından farklı söylemler geldiğini savunarak bunu eleştirdi.

A+A-

Hür İşçi, Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Yakup Latifoğlu, stratejik olmaları nedeniyle ulaştırma, haberleşme ve enerjinin devlet elinde kalması gerektiğini vurgulayarak özelleştirmeye karşı çıktı.

Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Mağusa Limanı’nın özelleştirilmesine ilişkin hükümet ortaklarından farklı söylemler geldiğini savunarak bunu eleştirdi.

Latifoğlu, Hür-İş Federasyonu olarak her zaman kamu mallarının ve kurumlarının özelleştirilmesine karşı olduklarını vurgulayarak, hükümet programında ‘kamu kurumlarının özerkleştirilip verimliliğinin artırılması için gerekli çalışmalar yapılacak’ diye yazıp diğer taraftan “kapalı kapılar arkasında limanların peşkeş çekilmesi için adımlar attıklarını” savunarak, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti. CTP-BG ve DP-UG’nin halktan yetkiyi özelleştirmelere karşı olduğunu söylediği için aldığını iddia eden Latifoğlu, “Gazimağusa Limanı’nı kaderine terk edip gerekli yatırımları yapmayanların bugün çıkıp ‘ne yapalım yatırım yapacak sermayemiz yok’ mazeretinin arkasına saklandıklarını” iddia etti.
(tak)

Bu haber toplam 1245 defa okunmuştur