1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Hükümet’ten SON DAKİKA üniversite izni girişimi!
Hükümet’ten SON DAKİKA üniversite izni girişimi!

Hükümet’ten SON DAKİKA üniversite izni girişimi!

UBP-DP Azınlık Hükümeti Muhalefetin ‘ısrarlı’ GEREKÇE sorularını yanıtsız bıraktı.

A+A-

Meltem SONAY

Cumhuriyet Meclisi, saat 10:40 sıralarında Dr. Sibel Siber Başkanlığı’nda toplantı. İlk olarak Uluslararası Aydın Üniversitesi ve Erkman Üniversiteleri’nin ÖN İZNİ’nin, Yükseköğretim Kurumu Açma İzni’ne dönüşmesi için UBP-DP Azınlık Hükümeti Bakanlar Kurulu’nca Meclis’e gönderilen KARAR TASARISI görüşülüyor.

Muhalefetin üniversite Ön İzinleri’nin Yükseköğretim Kurumu Açma İzni’ne dönüşmesinin , SEÇİME ÇOK KISA BİR SÜRE KALA, ‘ivedi’ olmadığı görüşüne ve OLUMSUZ oyuna karşın, UBP-DP Azınlık Hükümeti’ne mensup Milletvekilleri’nin OLUMLU oyu ile, OYÇOKLUĞUYLA ivedilik onaylandı.

UBP-DP Azınlık Hükümeti Muhalefetin ‘ısrarlı’ GEREKÇE sorularını yanıtsız bıraktı.

Erhürman: “Hükümet acil olmayan hiçbir şey için tasarrufta bulunmamalı”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, seçim tarihi olarak 7 Ocak’ın belirlendiğini anımsatırken ne kadar kısa süre kaldığına işaret etti, Hükümet’in bu ülkenin geleceğine dair söz söyleme olanağının da ortadan kalktığını belirtti, böyle bir dönemde ülkenin geleceğini bağlayacak, acil olmayan durumlarda hükümetin tasarrufta bulunmaması gerekliliğine işaret etti.

Erhürman, hükümeti, Bu hükümetin bu saatten sonra, cari olmayan, muhakkak yapılmayası gerekmeyen ve acil olmayan konularda tasarrufta bulunmamaya davet etti.

‘İvedilik’ talebini de anlamlı bulmadığını belirten Erhürman, 2016’da yapılan bir başvurunun Hükümet tarafından ‘ivedi’ olarak seçime kısa süre kala getirilmesinin de parlamenter demokrasinin temel ilkelerine uygun olmadığına işaret etti.

Erhürman, hem bu, hem de ivediliği istenen bir diğer üniversite için de talep edilen İVELİK istemlerine oylarının RET olacağını açıkladı.

TDP Milletvekili Zeki Çeler de, Tufan Erhürman’ın düşüncelerine katıldığını ifade ederken, ülkedeki üniversite sayısının kontrolsüz artışı ve YÖDAK’ın bu konudaki çekincelerine de işaret etti.

‘İvedillik gerekçesi ne?’

Uluslararası Aydın Üniversitesi ÖN İZNİ’nin, Yüksek Öğretim Kurumu Açma İzni’ne dönüştürülmesine ilişkin KARAR TASARISI’nın ivediliğinin OYÇOKLUĞUYLA onaylanmasının ardından yeniden kürsüye gelen Erhürman, Hükümet’ten ‘İVEDİLİK GEREKÇESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA’ talebini yineledi.


Angolemli: “Önce altyapıyı halledelim”

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de altyapı eksikliklerine işaret etti ve önlem alınmadan üniversite açma izni verilmesini eleştirdi.

Altyapı sorunları çözülmeden sürekli üniversite açılmasının sektörü çöküşe götüreceğine vurgu yapan Angolemli, Hükümet’e de ‘aslanlar gibi seçime gidiyorsunuz dediniz… demek ki eminsiniz… ne acele edersiniz?” diye sordu.


Saat: 11:20

Siber: “Kıbrıs konusu iç politikaya alet edilmemeli”

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Temsilciler Meclisinin Garanti Ve İttifak Antlaşmasının Ortadan Kaldırılmasına Yönelik Adımın Kınanmasına İlişkin Karar Önerisi”nin ivedilik tezekresi, Meclis’te muhalefetin tepkisiyle karşılandı.

UBP-DP Grubu ve bazı bağımsız milletvekillerinin imzası ise sunulan KARAR TASARISI’ndan haberdar olmayan muhalefet CTP ve TDP tepki gösterdi.

Bugüne kadar Kıbrıs Konusu’nda Meclis’ten çıkarılan kararların ORTAK ÇIKARILDIĞINA vurgu yapan Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, Karar Tasarısı’nın muhalefetle görüşülerek yeniden ele alınması ve ivedilik isteminin daha sonraya bırakılmasını önerdi, ivedilik tezkeresi geri çekildi.

Erhürman: “Aynı görüşte olmasak bile saygı gereği muhalefete de bildirme nezaketini gösterin”

“Ciddiyetsizliğin dibine vurulmuş bugün… Az önce milletvekilleri ivedilik gerekçesinden bir haber el kaldırdılar. Şimdi de önümüze hiçbir şekilde katılmadığımız, bilmediğimiz bir şey getirildi” diyen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Hükümet’e ‘şeklinde seslendi..

Erhürman, böylesi bir konudaki KARAR ÖNERGESİ’nden CTP’nin ve TDP’nin haberi olmadığına vurgu yaptı.

Oğuz: “Kahramanlık yapmak istemiyoruz, birlikte bir ses çıkarmak istedik”

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, “Bugüne kadar ortak bir ses çıkarmadık, sorun o. Kahramanlık yapmak istemiyoruz, birlikte bir şey yapmak istedik. İvediliği alınsın komiteye gitsin, gerekirse orada sizin de görüşleriniz eklenir” şeklinde konuştu.

Siber: “Konsensüs önemli, muhalefetle de paylaşılsın”

“Kötü niyet olmadığını düşünüyorum ama Kıbrıs Konusunda konsensüs önemlidir” diyen Meclis Başkanı Dr. Siber Siber, Karar Tasarısı’nın muhalefetle görüşülerek yeniden ele alınması ve ivedilik isteminin daha sonraya bırakılmasını önerdi.

 

 

 

Bu haber toplam 2927 defa okunmuştur
İlgili Haberler