1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Hükümette bugüne kadar konuşulmadı”
“Hükümette bugüne kadar konuşulmadı”

“Hükümette bugüne kadar konuşulmadı”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Mağusa Limanı’nın özelleştirilmesi ile ilgili bir konunun bugüne kadar hükümette konuşulmadığını belirtti.

A+A-

Çağıl GÜNALP

Yorgancıoğlu, konunun hükümetin gündemine bugüne kadar gelmediğini ifade ederek, “Mağusa Limanı’nın özelleştirilmesi ile ilgili somut bir şey söylemek zor” dedi. Limandaki hizmetlerin şu anda özel şirketler tarafından yapıldığını anımsatan Başbakan Yorgancıoğlu, Limanı’nın gümrük ve yönetiminde devletin söz sahibi olduğunu vurguladı.

Taçoy ne demişti?
“Limanların özelleştirilmesi gündemde”

Anımsanacağı üzere, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, limanların özelleştirilmesinin gündemde olduğunu ve önceliğin Gazimağusa Limanı olacağını açıklamıştı. Salı gün, Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ile birlikte, Girne Turizm Limanı’nda incelemelerde bulunan Taçoy, amaçlarının KKTC denizcilik sektörünü geliştirmek ve ekonomiye gelir sağlamak olduğunu öne sürmüştü.

İlgili çevrelerin endişesi “peşkeş”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un, limanların özelleştirilmesinin gündemde olduğu ve önceliğin de Mağusa Limanı olacağına ilişkin açıklaması, limanda ‘şok’ etkisi yarattı.
Önceki gün YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunan Ticaret Odası, Liman İşleri Şirketi, Gemi Acenteleri ve Armatörler Üyeleri ile Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN) yetkilileri, limanın özelleştirilmesinin gündemde olduğunu ‘basından’ öğrendiklerini ifade ederken, özellikle Kıbrıs Sorunu’na yönelik çözüm müzakerelerinin devam ettiği süreçte limanın özelleştirilmesinin ‘büyük yanlış, peşkeş’ olacağı görüşünü belirtmişti.

Limanın bugünkü yapısının da sürdürülebilir olmadığı görüşünde birleşen yetkililer, olası bir çözümde büyük önem kazanacak, ‘uluslar arası’ konuma gelecek limanın, gerçek yatırımcıya açılmasının daha doğru bir adım olacağı görüşlerini de ifade etmişti.

TÜRK-SEN: “Limanlar halkın malı, sahip çıkalım”

Diğer yandan, Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı dün yaptığı açıklamda“limanların özelleştirilmesinin gündemde” olduğu açıklamaları üzerine hükümeti eleştirerek, hükümete; “Limanlar babanızdan miras mı kaldı?” diye sordu.

Bıçaklı, Türk-Sen olarak özelleştirmelere karşı her zaman karşı durduklarını ve bundan sonra da karşı durmaya devam edeceklerini belirterek, toplumu, halkın malı olan bu değerlere sahip çıkmaya çağırdı.

Arslan Bıçaklı yazılı açıklamasında, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un önceki gün yaptığı açıklamada “Limanların özelleştirilmesinin gündemde olduğunu ve önceliğin de Mağusa Limanı’nda olduğunu” söylediğini ifade ederek, “hükümetin bu konuda her hangi bir kararı var mı?” diye sordu.
Bıçaklı, hükümette bulunan siyasi partilerin seçim döneminde halktan böyle bir yetki alıp almadığın da sorarak, şunları dile getirdi:

“Devlerin yani halkın malı olan bu değerleri satmak için hiçbir siyasinin yetkisi yoktur. Türk-Sen olarak özelleştirmelere karşı her zaman karşı durduk bundan sonra da karşı durmaya devam edeceğiz. Toplumun bütününde halkın malı olan bu değerlere sahip çıkmaya davet ediyoruz. Hiçbir siyasiye limanlar babalarından miras kalmadı.”

Bu haber toplam 1898 defa okunmuştur