1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. HÜKÜMETİN KRİTİK 6 AYI
 HÜKÜMETİN KRİTİK 6 AYI

HÜKÜMETİN KRİTİK 6 AYI

Hükümet programı Meclis’ten onayı aldı, ‘takvimlenmiş’ program için süre başladı…

A+A-

• CTP-UBP Koalisyon Hükümeti’nin takvimlenmiş hükümet programına göre ilk 6 ayda, yani 2016 başına kadar birçok alanda, çok sayıda önemli adım atılacak.

• Hükümet Programı’nın 6 aylık hedefleri arasında, geçtiğimiz hükümet döneminde çalışmaları başlatılan ve sonuçlanma aşamasına gelen ‘Kamu Reformu’ olarak anılan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın hayata geçirmek var.

• 3 ay içinde İSTİHDAMI DÜZENLEYEN YASA… Hükümet Programı’na göre, Kam Reformu’ndan önce, 3 ay içerisinde, ‘Kamunun tüm birim ve kesimlerinde istihdamı düzenleyen yasa’ çıkarılacak.

• 3 ay içerisinde süt üreticilerinin desteklenmesi, ekonomide kayıt dışılığı önleyecek ‘Kayıt Dışı Eylem Planı’, ‘Genel Sağlık Sigortası’nın hazırlıklarının tamamlanması da önemli hedefler

• Hükümet, bir süredir Cumhuriyet Meclisi geçici ve özel komitesinde çalışmaları devam eden ‘DEMOKRATİK VE ÖZERK DAÜ YASASI’nın 3 ay içerisinde yasallaşması hedefini programına kaydetti.

Meltem SONAY

Hükümet programı Meclis’ten onayı aldı, ‘takvimlenmiş’ program için süre başladı.
CTP-UBP Koalisyon Hükümeti’nin takvimlenmiş hükümet programına göre ilk 6 ayda, yani 2015 yılı sonuna kadar birçok alanda, çok sayıda önemli adım atılacak.

Gözler KAMU REFORMU’nda!

Hükümet Programı’nın 6 aylık hedefleri arasında, geçtiğimiz hükümet döneminde çalışmaları başlatılan ve sonuçlanma aşamasına gelen ‘Kamu Reformu’ olarak anılan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın hayata geçirmek var.

Müşavirlik sistemini ortadan kaldıracak, üçlü kararname ile atamaları sınırlandıracak, müsteşarlığı yükselme pozisyonu haline getirecek ve kamu hizmeti komisyonu sınavı ile doldurulmasını sağlayacak tasarıya göre, Üçlü kararname ile atanan danışman, kamudan gelmişse, görev süresi sonunda geldiği bareme ve pozisyona dönecek.

Kamu dışından atanan danışman ise, bakanla bir birlikte gidecek. Adaptasyon süreci kapsamında 3 ay maaşını almaya devam edecek.

Daire Müdürleri, Üçlü Kararname’den çıkacak, Kamu Hizmeti Komisyonu sınavı ile atanacak, siyasi gerekçe ile görevden alınamayacak. Daimi kadro pozisyonu olacak. Bakanlık Müdürleri için ‘Genel Müdürlük’ pozisyonu ihdas edilecek…

CTP-UBP Koalisyon Hükümeti, Kamu Görevlileri Yasası’nın hayata geçirme hedefini, 6 AY olarak kaydetti.

3 ay içinde İSTİHDAMI DÜZENLEYEN YASA

Hükümet Programı’na göre, Kam Reformu’ndan önce, 3 ay içerisinde, ‘Kamunun tüm birim ve kesimlerinde istihdamı düzenleyen yasa’ çıkarılacak.

RİSK DEĞERLENDİRME KURULU, hemen…

Takvimlenmiş programın 1 ay içerisinde gerçekleştirilecek hedefleri arasında ‘Genel Gıda ve Yem Yasası uyarınca RİSK DEĞERLENDİRME KURULU oluşturulması ve tüzük çalışmalarının yapılması var.

Programın tarımla ilgili hedefleri arasında 3 ay içerisinde süt üreticilerinin desteklenmesi var. Buna göre, üreticilere küçük ölçekli sağım ve soğutma sistemlerine geçiş için destek sağlanacak.

Programın 3 aylık hedefleri arasında ‘Gıda denetinde tek idari yapılanma’ da var.
Takvimlenmiş programa göre, 6 ay içerisinde TARIM AKARYAKITI SİSTEMİ’ne geçecek ysal hazırlıklar da tamamlanacak.

KAYIT DIŞI EYLEM PLANI takvimlendirilecek

CTP-UBP Koalisyon Hükümeti’nin takvimlenmiş hükümet programına göre, yılsonuna kadar Maliye alanında atılacak adımlar şöyle listelendi:

Ekonomide kayıt dışılığı önleyecek KAYIT DIŞI EYLEM PLANI, 3 ay içerisinde takvimlendirilecek.

6 ay içinde, ‘Muhasebe ve Denetim Meslek Yasası’ ve ‘Tefecilik’ işleriyle ilgili yasa çıkarılacak.

3 YILLIK EKONOMİ PROGRAMI hazırlanacak!

Takvimlenmiş hükümet programına göre, 3 ay içinde Telekom’un uzman, uluslar arası bir kuruluş tarafından denetlenmesi için girişim yapılacak.

Hükümetin 4 ay içersinde gerçekleştirmeyi hedeflediği adımlar arasında, Sosyal ve Ekonomik Konsey’in, 3 YILLIK EKONOMİ PROGRAMI’nı hazırlaması da var.

Hükümet’in ekonomi için 6 aylık planlarına ise, ‘YATIRIM STRATEJİSİ BELGESİ’ hazırlanması ve katma değeri yüksek yerli ürünlerin korunması için düzenlemelerin başlatılması kaydedildi.

***

Genel Sağlık Sigortası için  hazırlıklar tamamlanacak

Hükümetin takvimlendirilmiş programında, yılsonuna kadar olan 6 aylık zaman dilimi içerisinde, Genel Sağlık Sigortası için hazırlıkların tamamlanması planı var.

Buna göre 3 ay içerisinde Genel Sağlık Sigortası Mali Yük Analizi yapılacak.

6 ay içinde ise ‘KAMU SAĞLIK ÇALIŞANLARI YASASI’nın çıkarılması, DÖNER SERMAYE YASASI’nın yasallaşması hedefleniyor.

Antibiyotiklerin reçete ile satılmasının düzenlemesi de 6 aylık hedefler arasında.

KATI ATIK YÖNETİM PLANI güncellenecek

CTP-UBP Koalisyon Hükümeti’nin takvimlenmiş hükümet programının ilk 6 aylık hedefleri arasında çevreyle ilgili düzenlemeler de var.

Buna göre 3 ay içinde KATI ATIK YÖNETİM PLANI güncellenecek.

6 ay içerisinde ise ÇEVRE DANIŞMA KURULU ve çalışmaları ise ilgili yasa yapılacak.

***

‘Demokratik ve özerk  DAÜ yasası’ için 3 ay

Hükümet, bir süredir Cumhuriyet Meclisi geçici ve özel komitesinde çalışmaları devam eden ‘DEMOKRATİK VE ÖZERK DAÜ YASASI’nın 3 ay içerisinde yasallaşması hedefini programına kaydetti.

Bunun yanı sıra, hükümetin eğitimle ilgili 6 ay içerisinde gerçekleştirmeyi hedeflediği adımlar arasında, YÖDAK Yasası’nda üyelerin niteliği ile ilgili değişiklikleri yapmak, yasada yapılacak değişiklikle ETİK KURUL oluşturmak var.

Hükümet, yeni üniversitelerin yasayla kurulmasının ve mali koşullara bağlanmasının yasal düzenlemelerini de 6 ay içerisinde yapacağını takvimlenmiş programa kaydetmişti.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurultay Tüzüğü çıkarılacak

CTP-UBP Koalisyon Hükümeti’nin takvimlenmiş hükümet programının ilk 6 aylık diliminde, çalışma hayatı ile ilgili gerçekleştirilecek hedefler de takvimlendi.

Buna göre yılsonuna kadar ‘Hamile, yeni doğum yapmış ve emziren çalışanlarla’ ilgili tüzük yapılacak.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Danışma ve İzleme Konseyi’nin çalışma tüzükleri 6 ay içerisinde çıkarılacak, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurultay Tüzüğü de tamamlanacak.

GÜMRÜKLERDE VARDİYALI ÇALIŞMA başlayacak

Hükümet Programı’na göre, 6 ay içerisinde GÜMRÜKLERDE VARDİYALI ÇALIŞMA başlayacak.
CTP-UBP Koalisyon Hükümeti’nin takvimlenmiş hükümet programının ilk 6 aylık diliminde, Kooperatifleşme ve benzeri kümeleşme oluşumları için mevzuat hazırlıklarının başlatılacağı da kaydedildi.

SU YÖNETİMİ PLANI hazırlanacak

Takvimlenmiş hükümet programına göre, 6 ay içerisinde taş ocaklarında TEKNİK NEZARETÇİLİK sistemine geçilecek. Bunun yanı sıra, taş ocaklarında mühendislik hizmeti uygulaması da 6 ay içerisinde YASAL ZORUNLULUK olacak.

Türkiye’den gelecek su ile ilgili olarak da tüm ülke için SU YÖNETİMİ PLANI 6 ay içinde hazırlanacak.

Bu haber toplam 2620 defa okunmuştur