1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. HÜKÜMETE SORULAR!
HÜKÜMETE SORULAR!

HÜKÜMETE SORULAR!

Erhürman: “Bakkal dükkanı yönetmekle, devlet yönetmek arasındaki fark kalkmış gibi”

A+A-

Meltem Sonay

“Yanıt alana kadar soracağım” diyen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kumyalı’daki orman arazisi, Bafra’daki tahsisler, Bedis Piknik Alanı, Vasilya’daki Gorno Tepesi, Kumarcılar Hanı’na ilişkin sorularını Meclis Kürsüsü’nden sordu.

Söz konusu başlıklara ilişkin sorularını sıralayan Erhürman, “Bakkal dükkanı yönetmekle, devlet yönetmek arasındaki fark kalkmış gibi” dedi, yapılanların ‘inanılır’ olmadığına işaret etti.

Kumyalı’daki orman arazisi ile ilgili 10 yıllık bir kiralama sözleşmesi olduğuna işaret eden Erhürman, ağaçlandırma ve rekreasyon için yapılan sözleşmede, ileride buranın 49 yıllığına turizm yatırımı olarak kiralanabileceğinin de altyapısının hazırlandığına vurgu yaptı.

Erhürman “Yanıt alana kadar soracağım” dedi, sıraladı:

KUMYALI-“Orman arazisini nasıl kiralarsınız?

BAFRA-“Bu kadar çok tahsis orada dururken ne yapacaksınız?”

BEDİS- Hukuka aykırılığı ortadayken halen Bedis’e giriş engelleniyor, ne yapacaksınız?

GORNO TEPESİ- Yüksek orman arazisi… Oraya yatırım yapılamayacağını bilmiyor musunuz? Niçin REZERVE ettiniz orayı? Bu teleferik nereden gelip nereye gidecek?

LEFKOŞA- Kumarcılar Hanı’ndaki dükkanların %60-70’i halen kapalı… Neredeyse 6 aydır kapalı bu dükkanlarla ilgili ne yapacaksınız?

“Nasıl olur da şimdiden 10 yıl sonra hukuka aykırı işlem yapacağınızı ilan ediyorsunuz?”

Erhürman’ın soruları şöyle:

“Orman arazisini nasıl kiralarsınız? 10 yıl sonraki Meclis ve Bakanlar Kurulu adına nasıl taahhüt verirsiniz? 10 yıl önceden, 10 yıl sonra bu işlemleri yapacağınızı ilan ederseniz suç işlemez misiniz? Nasıl olur da şimdiden 10 yıl sonra hukuka aykırı işlem yapacağınızı ilan ediyorsunuz?

Oysa belli bir kişi, bir yatırım için karar üretemezsiniz… Siz bugünden 10 sene sonra HUKUKA AYKIRI işlem yapacağınızı ilan ediyorsunuz…”

“Bafra’da bu kadar çok tahsis orada dururken ne yapacaksınız?”

“Gerçekten Bafra’da bu kadar çok tahsis orada dururken ne yapacaksınız? Bu tahsisleri iptal edecek misiniz?

Yatırım yapılmayacaksa etmeliyiz, edersek eğer bunun arkasından yine bu sayıda mı tahsis vereceğiz?

Bafra’yla ilgili yatırım analizi yapıldı mı? Devletin en kıymetli yerlerini birilerine tahsis edeceksiniz,  o birileri de istediği zaman başkalarına hava parasına devredecek…”

“Ona da mı dava açalım?”

“Bedis’e giriş halen engelleniyor? Ne olacak orada? Ona da mı dava açalım? Bu kadar hukuka aykırılık ortadayken, buna devam mı edilecek? Eski Eserler Dairesi ‘Oranın birinci derece sit alanı olduğunu bildirdik’ derken… İnanılır gibi değil!..”

“Bu teleferik insanları nereden alacak nereye götürecek?”

“Gorno Tepesi… Teleferik Projesi bana çok da kötü gelmiyor ama anlamadığım şeyler var. O bölge Bakanlar Kurulu kararı ile ayrıldı ama orada ne yapılacağına ilişkin bir bilgi Lapta Belediyesi Meclis Üyeleri’ne dahi verilmiyor…

Gorno Tepesi YÜKSEK ORMAN ARAZİSİ…. Oraya yatırım yapılamayacağını bilmiyor musunuz? Niçin REZERVE ettiniz orayı?

Ortada dolanan somut bir şirket tarafından oluşturulan bir proje mi var? Varsa ihaleye çıkıldı mı? Bakkal dükkanı yönetmekle, devlet yönetmek arasındaki fark kalkmış gibi…

 Siz kamu malını ‘bu şirketi beğendim buna vereyim’ derseniz, o hiç hoşuma gitmeyen Peşkeş kelimesi gündeme geliyor… Hükmü garakuşi yapmayacaksınız, gerekirse dava açacağız…

Bu teleferik insanları nereden alacak nereye götürecek? Yüksek orman arazisi olan bölgeye yatırım yapamazsınız, neyi planladınız? İnanılır gibi değil…

Bir laubalilikdir, gayrı ciddiliktir aldı başını gitti…”

“6 aydır dükkânların %60’ı, 70’i halen açılmadı”

“Kumarcılar Hanı… Aynı zihniyet orada da devam ediyor… Kiracı sözleşmelerinde belirlenen sürelerde açacaksın ve çalıştıracaksın diyor… Ben her hafta gidiyorum. 6 aydır dükkânların %60’ı, 70’i halen açılmadı.

6 ay boyunca dükkanların orada boş durması kabul edilemez. Bütün dükkanlar kapalıysa oraya kimse girmez. Aynen Bafra’daki yerler gibi kapattı bekliyor, gün gele oradan ‘Hava parası’ almak için…

Kötü kokular gelmeye devam ediyor…”

 

 

 

Bu haber toplam 2951 defa okunmuştur
Etiketler : , ,