1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hükümete 'programa uy' uyarısı
Hükümete programa uy uyarısı

Hükümete 'programa uy' uyarısı

Toparlanıyoruz Hareketi, hükümetin programındaki zamanlamalara uymadığını iddia etti

A+A-

 

Temiz Toplum Derneği (Toparlanıyoruz Hareketi), Hükümetin, Hükümet Programı’nda yer alan vaatlere, “hemen hemen hiç uymadığını” ileri sürdü.

Toparlanıyoruz Hareketi olarak da bilinen Temiz Toplum Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, hükümeti sorgulamak ve halkı Hükümet Programı hakkında bilgilendirmek adına sosyal medya üzerinden Şubat ayında başlattığı kampanyaya atıfta bulunularak, “Hükümet’in göreve başlamasından bu yana neredeyse 18 ay geçmiş olmasına rağmen, Hükümet’in (hükümet programındaki) zamanlamalara hemen hemen hiç uymamış olduğu gözlemlenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Kampanyada, Hükümet Programı ve programın kimin tarafından denetlendiği, denetlemede sivil toplum örgütlerin ne yapabileceği, Hükümet Programı’ndaki zamanlamaların ele alındığı kaydedilen açıklamada, Programda zaman kriterlerinin 6 ay, 1 yıl, kısa vadede, en kısa sürede, acil, ivedilikle şeklinde sıralandığı belirtildi ve “Hükümet’in kendi kendine koymuş olduğu hedefler yerine getirilmemiştir. Nitekim bu sebepten dolayı Hükümet’in koymuş olduğu hedefleri yerine getirmemesini temsil eden bir video da kampanyanın bir parçası olarak hazırlanmıştır” denildi.

Açıklamada, Hükümet’e, “Hükümet Programı’na uygun faaliyetler yapması için” çağrıda bulunuldu.

(tak)

Bu haber toplam 1275 defa okunmuştur