1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hükümete mesai saatleri konusunda sorular
Hükümete mesai saatleri konusunda sorular

Hükümete mesai saatleri konusunda sorular

Sanayi Odası Genç Profesyoneller’den yeni mesai saatlerine ilişkin HÜKÜMET’e sorular: “Kamu ile özel arasındaki tutarsızlık ve bundan kaynaklanacak verimsizlik düşünüldü mü?”

A+A-

Sanayi Odası Genç Profesyonelleri, kamuda yeni mesai saatlerine ilişkin endişelerini paylaştı, Kamu kurumları çalışma saatlerinin neye göre, hangi önemli ölçütler dikkate alınarak hazırlandığını sordu.

Genç Profesyoneller’in açıklamaları şöyle:

“Temel amacı topluma ve özel sektöre hizmet sağlamak olan kamu kurumları, işleyişiyle sürdürülebilir, sistemli, kurumsal ve disiplinli bir yapıya sahip olmalıdır. KTSO Genç Profesyonelleri olarak, kamu kurumlarının işleyişine ilişkin en önemli unsurların arasında çalışma saatleri ve çalışma verimliliği olduğunu düşünüyoruz.”

 

“Bir memur çalışma saatinde yerinde değilse, ne yapmalıyız?”

 

“Buradan yola çıkarak aşağıda, çalışma saatlerindeki yeni uygulamaya dair soruların, hükümet ve sendikalar tarafından cevaplanmasını bekliyoruz:

Kamu kurumları çalışma saatleri neye göre, hangi önemli ölçütler dikkate alınarak hazırlanıyor? Verimlilik gözetiliyor mu? Bu nasıl ölçülüyor?

Kamu kurumlarının yöneticileri çalışma saatlerine dair gerekli denetim ve disiplini etkili bir şekilde uygulayabiliyor mu? Giriş, çıkış ve özellikle öğle araları nasıl denetlenecek?

Kamu ile özel sektör çalışma saatleri arasındaki tutarsızlık ve bundan kaynaklanacak verimsizlik düşünüldü mü? Açıklaması nedir?

Saatler belirlenirken, işlemlerin tamamlanması hesaba katılıyor mu? Yazda özel sektör yarım gün mü çalışmalı, yoksa bir işin tamamlanması için daireye defalarca mı gitmeli? 

Tüm toplumu ilgilendiren eğitim kurumları çalışma saatleri (özel ve devlet) ve bu kurumların ulaşım organizesi düşünüldü mü?

Bir memur çalışma saatinde yerinde değilse, ne yapmalıyız?”

 

Bu haber toplam 2798 defa okunmuştur
Etiketler : ,