1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hükümete eleştiri yağmuru
Hükümete eleştiri yağmuru

Hükümete eleştiri yağmuru

Meclis denetim görevi ile toplandı. Meclis Genel Kurulu’nda milletvekilleri, gündem dışı konuşmalarıyla çeşitli konu ve sorunları gündeme getirdi.

A+A-

Meclis Genel Kurulu’nda milletvekilleri, gündem dışı konuşmalarıyla çeşitli konu ve sorunları gündeme getirdi.
İlk olarak onaya ve bilgiye sunuşlar bölümüne yer verilen Genel Kurul’da, Borç-Alacak İlişkilerini Düzenleyen Tüm Mevzuata İlişkin Değişiklikleri Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Ad-Hoc) Komite’nin süresinin uzatılmasına ilişkin karar onaya sunuldu.
Bu aşamada söz alan TDP Milletvekili Emiroğluları, bu komitenin çalışmalarından olumlu sonuçlar elde edildiğine işaret ederek “Meclis çalışmıyor” şeklindeki eleştirilere atfen, bu çalışmaları, meclisin  ciddi üretim yaptığı, istediği zaman yapabileceğinin de göstergesi olarak değerlendirdi.
Emiroğluları, bu komitenin çalışmalarının devam etmesinin ekonomi için olumlu gelişmeler sağlayacağını; bundan sonrasında hükümete de görevler düştüğünü söyledi.
Komitenin görev süresinin uzatılması önerisine oylarının olumlu olacağını ifade eden Emiroğluları, komite üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Daha sonra karar oybirliğiyle kabul edildi.

Ertuğruloğlu yerine Töre…
Kamu Görevlileri (Değişiklik)Yasası’nın komitede görüşülmesi için ivedilik kararı da onaylandı.
UBP’nin Ekonomi, Maliye Bütçe ve Plan Komitesi’ndeki üyesi  Milletvekili  Tahsin Ertuğruloğlu’nun yerine Zorlu Töre’nin atandığı da bilgiye sunuldu.

Kalyoncu: “KTHY’nin önemi ortaya çıktı”
Genel Kurul’da daha sonra gündem dışı konuşmalara geçildi. İlk gündem dışı konuşmayı CTP-BG Milletvekili Ömer Kalyoncu, Ercan Havalimanı’nın özelleştirilmesi konusunda yaptı.
Ercan havalimanının özelleştirilmesiyle ilgili hükümeti eleştiren Kalyoncu, Ercan havaalanının özelleştirilmesinin acele ile yapıldığını söyledi.
KKTC’nin bir turizm ülkesi olduğunu kaydeden Kalyoncu uçak biletlerinin sübvansiyonu için her yıl milyonlarca lira harcandığına işaret etti.
Turizm ülkesi olunmasına rağmen Türkiye’den daha pahalı bir havalimanına sahip olunduğunu kaydeden Kalyoncu, gelinen noktada kapatılan Kıbrıs Türk Havayolları’nın öneminin ortaya çıktığını ifade etti.
İnsanların işsiz kalacağı uyarısını daha önce de yaptıklarını söyleyen Kalyoncu, kendilerinin duyarlılık gösterdiği konularda hükümeti, tersini yapmakla suçladı.

Saner: “İlk kez bir ihale açık artırmayla, canlı yapıldı”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, “ilk kez bir ihale açık artırmayla ekranlar önünde canlı yapıldı” diyerek Ercan Havalimanı’nın peşkeş çekildiği iddiasının gerçekleri yansıtmadığına işaret etti. Bilet fiyatlarının yarısının vergiye gittiği iddialarını yalanlayan Saner, yeni yasal düzenlemeyle uygulamaya konulan havalimanı çıkış ücretleri, aydınlatma ve benzer ücretlerle ilgili rakamsal bilgiler aktardı. Saner, Ercan’dan yılda 10 milyar dolar kazanç sağlandığı iddiasını da yalanlayarak 2010 yılında zarar edildiği, daha sonraki yıllarda kara geçildiği ancak bunun 10 milyar dolar kadar olmadığını anlattı.

Albayrak: “Devlet ‘cılız’ kaldı”
CTP-BG Milletvekili Arif Albayrak, tiyatrolarla ilgili gündem dışı konuşmasında, bu aralar şiir günü, tiyatrolar günü gibi birçok kültürel, sanatsal gün bulunduğuna işaret ederek devletin kültürel konularda “cılız kaldığını” ifade etti.
Tiyatroları konuşacağı oturumda ilgili bakanın salonda bulunmamasına tepki gösteren Albayrak, hükümetin kültür sanat konusundaki politikalarını eleştirdi.
Kıbrıs Türk tiyatro tarihi hakkında kısa bir bilgi veren Albayrak, Kültür sanat danışma kurulu’nun aldığı kararların uygulanmadığına dikkat çekti.

Üstel: “Sanatçılar bize göre haklı değiller”
Eleştirileri yanıtlamak üzere söz alan Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla sanatçıları onore etmek için yemek düzenlediklerini belirterek birçok sanatçının katıldığı bu yemeğe belediye tiyatrosunun katılmadığını anlattı.

“Altınkum’da yapılacak festival yok”
Bakan Üstel, Altınkum’da yapılacak herhangi bir festival olmadığını, bölgede onun dışında da bilgilerine gelen herhangi bir organizasyon bulunmadığını açıkladı.
Oradaki kaçak yapılaşmaya karşı girişimlerinin sürdüğünü anlatan Üstel, yol yapım çalışmaları konusunda da, çevreye tahribat yapılmaması konusunda hassasiyet gösterdiklerini ve çalışmaların da bu çerçevede sürdürüldüğünü kaydetti.

Emiroğluları: “Salamis’te çalışanlar işinden oluyor…”
TDP Milletvekili Mustafa Emiroğluları, hükümet icraatları konusunda yaptığı gündem dışı konuşmada,  Salamis Bay Conti Otel’de önceki gün bir aşçının işine son verildiğini ve orada kaosun hakim olduğuna işaret etti.
Otel’deki sorun hakkında bilgi veren Emiroğluları, otele yurtdışından bir baş aşçı getirildiğini, yeni baş aşçının yine yurt dışından kendi ekibini getirttiğini ve eski personelin işten çıkartılmaya başlandığını öne sürdü.
Ercan Havalimanı’nın özelleştirilmesi ihalesini eleştiren Emiroğluları, bu uygulamanın tekelleşmenin önünü açtığını savundu.
Emiroğluları, Güney Kıbrıs’taki ekonomik krize de değinerek, bu krizin KKTC’yi de  etkileyebileceği “dolayısıyla Rumlara gülecek halimiz yok” diyerek yetkililerin  bu konudaki söylemlerine dikkat etmeleri  gerektiğini kaydetti.

Ünverdi: “Salamis’in işvereniyle görüştük…”
Eleştirileri yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Salamis Otel’deki olayla ilgili bilgi alarak hemen girişimde bulunduklarını, gerekli çalışmaları başlattıklarını açıkladı.
İşverenle görüştüklerini ve işverenin kendilerine gelişen turizm sektöründe ayakta kalmak için uğraş verdiğini anlattığını söyledi. TAK

Bu haber toplam 1942 defa okunmuştur
Etiketler : ,