1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. HÜKÜMETE CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRE
HÜKÜMETE CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRE

HÜKÜMETE CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRE

TAKSİCİ EYLEMİNDE HÜKÜMETE cuma saat 10.00'a kadar süre verildi, eylem bugünlük sona erdi.

A+A-

SAAT: 20:08

TAKSİCİ EYLEMİNDE HÜKÜMETE cuma saat 10.00'a kadar süre verildi, eylem bugünlük sona erdi. Taleplerine Cuma'ya kadar yazılı yanıt verilmezse Ercan yolu yine kapatılacak.


SAAT 18:07

ERCAN'da suren TAKSiCi EYLEMiNDE kaçak olduğu iddia edilen bazı sürücüler ve eylemciler arasında gerginlik yaşanıyor. Giriş yönü tek şeritten sağlanıyor.


SAAT: 17.40

Gün boyunca eylem yapan ve taleplerine yanit alamayan TAKSiCiLERiN EYLEMi ERCAN'a TAŞINDI. Eylemciler araclarla ERCAN'a giriş çıkışı çift şerit kapattı.

Bazı yolcular yürüyerek Ercan Havaalanı'na ulaşmaya çalışıyor.

22425685_10159544655430232_1764652046_o-001.jpg


SAAT: 16.20

YENİDÜZEN’e konuşan KKTC Taksiciler Birliği Başkanı Murat Karalar, taksicilerin eylemlerini Ercan Havaalanı’na taşıyacağını açıkladı.

Karalar, “Başbakanla görüşemedik, yüz yüze görüşmeyi reddetti, yazılı taleplerimiz müsteşara ilettik ancak taleplerimizin kabul edildiğine dair yazılı taahhüt almadığımız için eylemimizi Ercan’a taşıyoruz. Ercan’a giriş çıkışları kapatacağız” dedi.


SAAT: 14.50

Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay ve bir birlik üyesi Başbakan Hüseyin Özgürgün  ile görüşmek üzere Başbakanlığa gitti. Gözay'ın görüşme sonrası meclise dönüp açıklama yapması bekleniyor.


Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’la, saat 12.30 sıralarında biraraya gelen taksicilerin temsilcileri, görüşme sonrasında, Denktaş’la birlikte eylemin yapıldığı Meclis kapısına geldiler.

Denktaş burada yaptığı açıklamada ilgili Daire Müdürü, Bakan ve Başbakanla konuyu görüşeceğini ve Başbakandan taksiciler adına randevu talep edeceğini, kendisinin, taksicilerin istediği yazılı taahhüdü verme yetkisinin olmadığını açıkladı.

Denktaş’la bir süre sohbet eden taksiciler eyleme devam kararı aldı ve araçlarıyla Meclis yolunu trafiğe kapatmak istedi.

Bu sırada eylemcilerle, polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra trafik açılarak, akış sağlandı.

Taksicilerden iki temsilci şu an Başbakanın talebi üzerine Başbakan Hüseyin Özgürgün’le görüşmek üzere Başbakanlıkta bulunuyor. Eylem yapan kalabalık Meclis önünde Başbakanlıktan gelecek haberi bekliyor. (tak)


SAAT: 13.55

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile bir araya gelen taksiciler,  talepleri için yazılı taahhüt almadığı için eyleme devam ediyor.

Başbakan ile görüşme talepleri yerine getirilmeyen taksiciler sabah meclis önünde başlattıklarını eylemlerine devam ediyor.

Yolu kesen taksiciler trafiği engellediler gerekçesiyle polisin müdahalesiyle karşılaştılar.

tak8-001.jpg

 

KKTC Birleşik Taksiciler Birliği, turistik T izinlerinin durdurulması, taksicilerle ilgili bir takım yasal düzenlemeler yapılması ve aktif denetim talebiyle Meclis önünde eylem düzenledi.

Girne Taksiciler Birliği, Çatalköy Taksiciler Birliği, Lefkoşa Taksiciler Birliği ve Ercan Havaalanı Taksiciler Birliği ve Bafra Taksiciler Birliği’nin düzenlediği eyleme bazı muhalefet milletvekillerinin yanında, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Başkan Yardımcısı Bertan Zaroğlu ve Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) adına Arif Salih Kırdağ da destek verdi.

Eylemde, “Eşya Yolcu Denetim Yasası’ndaki ilgili maddenin değiştirilmesi, turistik “T” izinlerinin durdurulması, 2012 yılında imzalanan casino, otel ve acentelere VIP taşımacılık altında verilen izinlere kriter getirilmesi ve aktif denetim talepleri dile getirildi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de istifaya davet edildi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylemde “Hakkımızı Koruyamıyorsan İstifa Et”, “Ekmeğimize Dokunma Kemal Dürüst”, “Asfaltı Mandıraya Değil, Dağ Yoluna Dök” pankartları açıldı, taksiciler slogan, klakson ve havalı borularla hükümeti protesto etti.

Eylem sırasında hazırlanan basın açıklamasını Çatalköy Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Ercan okudu.

ERCAN: “YAZILI ANLAŞMAYA KADAR EYLEMİMİZ SÜRECEK”

Ercan, T izinlerinin kendileri hariç herkese verildiğini ve taksicilere 20 aydan beri verilen hiçbir sözün bugüne dek tutulmadığını savundu.

Bakan Dürüst ve İzin Kurulu Başkanı’nı “taksicilerin ekmeğini, başkalarına peşkeş çekmekle” eleştiren Ercan, Bakan Dürüst’ün yapacağı her işi dikkatlice düşünmeye davet etti.

Muhammet Ercan, talepleri hükümet tarafından kabul edilene ve yazılı anlaşma imzalanana kadar eylemlerin süreceğini ifade etti.

KARALAR: “HANGİ KISTASLARA GÖRE T İZNİ VERİLİYOR?”

KKTC Taksiciler Birliği Başkanı Murat Karalar, hükümetin konuya ilgisiz ve duyarsız kalmasını eleştirerek, İzin Kurulu Başkanı’nın 4 yıldan beri görevde olmasına rağmen, kendi görevinin ne olduğunu bilmediğini savundu.

Karalar, İzin Kurulu Başkanı’nın bazı taksicileri yanına alıp İstanbul’a “elektrikli araba getirmeye” gitmesini de tepki gösterdi.

Karalar, “Kendileri bizim ekmeğimizi alıp başkalarına verdi, şimdi bunu geri alsın yeniden bize versin, ayrıca hangi kıstaslara göre T izni verildiğini de bizlere açıklasın” şeklinde konuştu.

GÖZAY

Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay da Başbakan’a verilen talepleri içeren yazının kabul edilmesini beklediklerini aksi halde Meclis önündeki yolu trafiğe kapatacaklarını söyledi.

Bakan Dürüst’ün, İzin Kurulu tarafından verilen turistik “T” izinlerini durduracağı sözünü de verdiğini ifade eden Gözay, Dürüst’ün verdiği sözü unutup geçmişe göre daha fazla oranda turistik “T” izini vermeye başladığını savundu.

Gözay artık Kemal Dürüst’ü Ulaştırma Bakanlığı makamında görmek istemediklerini de sözlerine ekledi.

Taksiciler daha sonra “Başbakan Dışarı” sloganları atarak ve Meclis önündeki yolu da kapatarak bir süre daha oturma eylemi yaptıktan sonra birlik temsilcileri Meclis’te Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’la görüştü. (tak)


SAAT: 12.50

Taksicileri temsilen 5 kişilik bir heyet şu sıralar Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile görüşüyor.

taks6.jpg


SAAT: 12.20

Taksicilerin, Başbakan Hüseyin Özgürgün ile görüşme talebi kabul edildi. Taksiciler şu sıralar meclis önünde  Özgürgün ile bir araya gelmeyi bekliyor.


SAAT: 11.34

Taksiciler, meclis önündekİ eyleminde "Başbakan dışarı" sloganları atıyor. 15 dakika içinde bir muhatap gelmezse araç plaklarını Meclis bahçesine atmaya hazırlanıyorlar.

 


SAAT: 11.00

Taksiciler, turistik T izinlerinin durdurulması, taksicilerle ilgili bir takım yasal düzenlemeler yapılması ve aktif denetim talebiyle Meclis önünde eylem yapıyor. 

Taksilerini Meclis önüne park ederek basın açıklaması yapılan eylemde, 'Bakan istifa' sloganları atarak protesto ediyor.

tak1-001.jpg
Taksiciler, araçlarını meclis önünde bıraktı, Lefkoşa trafiği felç oldu

tak2.jpg

tak3.jpg

Taksiciler ellerinde “Okumuş hırsız istemiyoruz”, “Gereken ceza kesilmezse kendi cezamızı kendimiz keseceğiz”, “Turistik’te 9+1 hayır”, “Turistik 14+1 evet”, “Gazino ve otelciler taksicilik yapmasın” yazılı pankartlar tutuyor

Fotoğraflar Didem Menteş

Bu haber toplam 6474 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler