1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Hükümet üzerine düşeni yapmadı, neyi bekliyor?”
“Hükümet üzerine düşeni yapmadı, neyi bekliyor?”

“Hükümet üzerine düşeni yapmadı, neyi bekliyor?”

TDP Genel BaşkanI Özyiğit’ten hükümete su projesi eleştirisi:

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Türkiye’den gelecek su ile ilgili bugüne kadar gerekli çalışmaları yapmadığını, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini öne sürdüğü hükümeti eleştirerek “Karar almak için daha ne bekliyorsunuz” diye sordu.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, TDP Genel Başkanı Özyiğit, suyun kasım ayında geleceğinin bilinmesine ve kısa süre kalmasına rağmen hükümetin gerekenleri yapmadığını; ciddiyetsiz ve sorumsuz davrandığını öne sürdü.

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk’in ve Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’nın bazı gazetelerde yer alan konuyla ilgili açıklamalarını yorumlayan Özyiğit, sorumluluğun hükümette olduğunu kaydetti.

CTP-DP hükümetinin kendi sorumluluğunu yerine getirmeyerek karar üretmemesi nedeniyle ortaya çeşitli öneriler atıldığını, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri’nin de özelleştirme teklifinde bulunduğunu belirten Özyiğit, “Siz eğer üzerine düşeni yerine getirmezseniz, birileri sizin adınıza çalışma da yapar, karar da alır” dedi.

“Sistem var, yapılması gereken bunu güçlendirmek”
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede içme suyunun dağıtımının halen Su İşleri Dairesi’nde olduğunu, Lefkoşa ve Mağusa şebeke sularının Güzelyurt akiferindeki daireye ait kuyulardan karşılandığını, suyun tedariki, kuyuların bakımı, boru hatlarının bakım ve denetiminin de Su Dairesi vasıtası ile yapıldığını anlattı. Özyiğit, suyun evlere dağıtımının ise belediyelerin sorumluluğunda olduğunu kaydederek, ülkede mevcut bir sistem bulunduğunu, yapılması gerekenin bu sistemi güçlendirmek olduğunu vurguladı.

(tak)

Bu haber toplam 1317 defa okunmuştur