1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Hükümet sorumluluğunu yerine getirmiyor”
“Hükümet sorumluluğunu yerine getirmiyor”

“Hükümet sorumluluğunu yerine getirmiyor”

l Özyiğit, tüm uyarı, ikaz ve yaşanan onlarca acı olaya rağmen, iş ve işçi güvenliği konusunda gerekli ciddiyet ile denetimlerin yapılmadığını belirtti

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, tüm uyarı, ikaz ve yaşanan onlarca acı olaya rağmen, iş ve işçi güvenliği konusunda gerekli ciddiyet ile denetimlerin yapılmadığını belirterek, hükümetin bu konuda yetersiz kaldığını, üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmediğini iddia etti.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yılın son aylarında da Girne’de inşaat çökmesi sonucu 19 yaşındaki bir gencin hayatını kaybettiğini anımsatan Özyiğit, dün de Gönyeli’de inşaat çökmesi sonucu 4 emekçinin yaralandığını kaydetti.

Gönyeli’de yaşanan olayın hükümet ile ilgili kurumların bu acı olaylardan ders çıkarmadığının somut bir göstergesi olduğunu savunan Özyiğit, “Yaşanan onca acı tecrübeye rağmen, iş ve işçi güvenliği konusunda gerekli ciddiyet ile denetimler yapmak için daha ne beklenmektedir?” diye sordu.

Asgari ücretin belirlenmesi, işçi haklarının savunulması gibi konularda geçmişte verdiği sözlerin tam tersi uygulamalar içinde olan CTP’nin, iş güvenliği konusunda da sınıfta kaldığını öne süren Özyiğit, “Devlet, bunca acı olayın ardından yeterli denetim yaparak, gerekli yaptırımları uygulasaydı, bu tür kazaların yaşanmasının meydana gelme olasılığı da azalacaktı” ifadelerini kullandı.

Son 3 yılda 700’ü aşkın iş kazası meydana gelmesi ve bunların 15’inin ölümle sonuçlanmasının, gerekli önlem ve denetimlerin yapılmadığının en açık göstergesi olduğunu söyleyen Özyiğit, “Umarız Gönyeli’de yaşanan olay son olur ve gerekli önlemler en kısa zamanda alınarak kazalar en aza indirilir. Bu olaylar üzüntü duyularak değil, ancak gerekli önlemler alınarak önlenebilir” ifadelerini kullandı.

Gönyeli’de dün yaşanan olayın tek sevindirici yönünün can kaybının olmaması olduğunu belirten Özyiğit, yaralanan işçilere de geçmiş olsun dileklerini iletti.

(tak)

Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur