1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “HUKUK İHLALİ VAR”
“HUKUK  İHLALİ  VAR”

“HUKUK İHLALİ VAR”

Eski Başbakan, UBP Genel Başkanı, Milletvekili Hüseyin Özgürgün, ‘boşanma hükmünü yerine getirmediği, hileli mal devri yaptığı’ gerekçesiyle yeniden davalık oldu

A+A-

Başbakan olduğu dönemde, banka hesaplarından bir günde çektiği 700 bin dolar ile kamuoyu gündeminden düşmeyen Özgürgün, bu kez de eski eşi Hatice Dilek Karakuzu’ya ödemek zorunda olduğu 250 bin Sterlin’lik kesinleşmiş hükmü yerine getirmediği gerekçesiyle yargıya taşındı.

Davaları takip etmek için Ankara’dan adaya gelen Dilek Karakuzu, ilk kez YENİDÜZEN’e konuştu, her şeyden önce hukuk ihlalinin yaşandığına dikkat çekti, “Ülkede Başbakanlık yapmış, devleti temsil etmiş bir kişinin mahkeme kararlarına saygılı olmasını beklerdim.” dedi.

‘ÖZGÜRGÜN DOSYASI’ POLİSTE… Öte yandan Meclis Başkanlığı tarafından ‘mal beyanlarında farklılık’ olması nedeniyle Haziran ayında Başsavcılığa gönderilen Özgürgün ile ilgili dosyanın da polise sevk edildiği öğrenildi. YENİDÜZEN’e bilgi veren Polis Basın Subaylığı, Özgürgün ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

 

Ayşe GÜLER

Eski Başbakan, UBP Genel Başkanı, Milletvekili Hüseyin Özgürgün, ‘boşanma hükmünü yerine getirmediği, hileli mal devri yaptığı’ gerekçesiyle yeniden davalık oldu.

Başbakan olduğu dönemde, banka hesaplarından bir günde çektiği 700 bin dolar ile kamuoyu gündeminden düşmeyen Özgürgün, bu kez de eski eşi Hatice Dilek Karakuzu’ya ödemek zorunda olduğu 250 bin Sterlin’lik kesinleşmiş hükmü yerine getirmediği gerekçesiyle yargıya taşındı.

Davaları takip etmek için Ankara’dan adaya gelen Hüseyin Özgürgün’ün eski eşi, Hatice Dilek Karakuzu ise ilk kez YENİDÜZEN’e konuştu.

Hukuk ihlali yaşandığına dikkat çeken Karakuzu,  “Davanın takipçisi olacağım. Hukuka güveniyorum. Ülkede Başbakanlık yapmış, devleti temsil etmiş bir kişinin mahkeme kararlarına saygılı olmasını beklerdim.” dedi.

Davayı yürüten, Karakuzu’nun avukatı, Boysan Boyra ise Özgürgün’ün boşanma davası esnasında mahkeme tarafından verilen kararı ve hükmü yerine getirmediği gerekçesiyle dava sürecinin başlatıldığını aktardı.

Boyra, Özgürgün aleyhine ‘hileli mal devri’ suçlamasıyla da hem Girne Kaza Mahkemesi hem de Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde iki ayrı dava dosyalandığını belirtti.

 

‘Özgürgün dosyası’ poliste…

Öte yandan ‘mal beyanlarında farklılık’ olması nedeniyle Meclis Başkanlığı tarafından Başsavcılığa gönderilen eski Başbakan, UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün ile ilgili dosyanın da polise sevk edildiği öğrenildi.

Başsavcılığa yakın kaynaklar, dosyanın tahkikat yapılması amacıyla polise sevk edildiği bilgisini paylaştı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Polis Basın Subaylığı, Özgürgün dosyanın poliste olduğunu, soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

 


 

Hüseyin Özgürgün’ün eski eşi, Hatice Dilek Karakuzu, ilk kez YENİDÜZEN’konuştu, ‘hukuk ihlaline’ dikkat çekti:

 

“Başbakanlık yapmış bir kişinin  mahkeme kararlarına saygılı olmasını beklerdim”

 

Hüseyin Özgürgün’ün eski eşi, Hatice Dilek Karakuzu, boşanma sürecinin ardından ilk kez YENİDÜZEN’e konuştu.

Davaları takip etmek için Ankara’dan adaya gelen Karakuzu, her şeyden önce hukuk ihlalinin yaşandığına dikkat çekti.

Karakuzu, “Ülkede Başbakanlık yapmış, devleti temsil etmiş bir kişinin mahkeme kararlarına saygılı olmasını beklerdim.” dedi.

Davanın takipçisi olacağını, geri adım atmayacağını ifade eden Karakuzu, yargının her şeyin üstesinden geleceğine inandığını ve hukuka güvendiğini vurguladı.

 


 

Karakuzu’nun avukatı, Boysan Boyra:

 

“Özgürgün, mahkeme kararını yerine getirmedi”

 

Davayı yürüten, Karakuzu’nun avukatı, Boysan Boyra ise dava devam ederken, yorum yapmanın çok da doğru olmayacağını ifade ederek, süreçle ilgili bilgi verdi.

Eski Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün boşanma davası esnasında mahkeme tarafından verilen kararı ve hükmü yerine getirmediğini ifade eden Boyra, ödenmesi gereken meblağın temin edilemediğini bu nedenle dava sürecinin başlatıldığını aktardı.

Boyra, Özgürgün aleyhine ‘hileli mal devri’ suçlamasıyla hem Girne Kaza Mahkemesi hem de Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde iki ayrı dava dosyalandığını belirtti.

Girne Kaza Mahkemesi’ndeki davanın Özgürgün ile birlikte eşi İnci Pars aleyhine dosyalandığını söyleyen Boyra, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ndeki ara emri duruşmasının 27 Eylül, Girne Kaza Mahkemesi’ndeki davanın ise 4 Ekim’de görüşüleceğini kaydetti.

 

Boyra, süreçle ilgili bilgi verdi…

Boyra, süreçle ilgili şöyle konuştu: “Süreç içerisinde Özgürgün’ün mal varlığını araştırdık. Boşanma gerçekleşirken, Hüseyin Özgürgün’ün  davada beyan ettiği Gönyeli’deki evin, bir şahsın kızlarına devredildiği anlaşıldı. Bu nedenle evin hileli şekilde devredildiğini gördük. Devrin iptali, söz konusu evin yeniden Özgürgün adına geçmesi ve satılarak 250 bin Sterlin’in ödenmesi için talepte bulunduk.

Yaptığımız araştırmada, basına da yansıyan, Özgürgün’ün dedesinden kaldığını iddia ettiği Çatalköy’deki villanın da satın alındığını ortaya koyduk. Bu nedenle de hem kendisi hem de eşi ile ilgili dava açtık.”

 


 

NELER YAŞANMIŞTI?

 

Özel hayatı gündemden düşmedi,

banka hesapları tartışma yarattı…

 

22 Aralık 2017’de boşanmıştı…

Özgürgün’ün özel hesabındaki banka hesaplarını gündeme taşıyan mahkemesi 22 Aralık 2017’de sonuçlanmıştı.
Boşanma davasında, mahkemede dinlenmesi beklenen  İş Bankası Gönyeli Şubesi Müdürü Hüseyin Öksüz’ün "yapılan anlaşma gereği" tanıklık etmesine gerek kalmadan davanın sonuçlandığı duyurulmuştu.

Özgürgün’ün Avukatı Şefik Aşçıoğulları ise boşanmanın ardından eski eş Hatice Dilek Karakuzu’ya ,evlilik birlikteliği süresince edinmiş oldukları, Bellapais sınırları içerisinde henüz ödenmemiş 140 bin İngiliz Sterlini borcu olan ev, bir araba ve Gönyeli’de, paylaşıma tabi olmayan ev içerisindeki ev eşyaları karşılığında 250 bin İngiliz Sterlini ödemeyi kabul etmiş ve tüm bahse konu taşınır ve taşınmaz malları devraldığı ifade edilmişti.

Sayın Özgürgün, boşandığı eski eşi Sayın Karakuzu’ya bahse konu meblağı 1 Nisan 2018 tarihinde ödeyeceği duyurulmuştu.

Bunun karşılığında da Karakuzu’nun Özgürgün aleyhine Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde açtığı dava Yargıtay’da açılan istinaf ve Ankara 2’nci Aile Mahkemesi’nde açtığı boşanma davasını geri çekmeyi kabul ettiği ifade edilmişti.

 

Özgürgün, ‘mal sattım, borç aldım’ demişti…

Hatırlanacağı üzere; yaşananların ardından uzun süre sessizliğini koruyan, dönemin Başbakanı Hüseyin Özgürgün, 700 bin dolar ile ilgili açıklama yapmış, “Mal sattım, borç aldım” demişti.

 Özgürgün  “söz konusu miktarlar boşanma davamı nihayete erdirebilmek ve her iki tarafın bozulan huzurunu sağlamak için, banka borcu ile alınan bir malın satışı ile bir bankadan aldığım krediye ek olarak ailem ve yakın arkadaşlarımdan makul bir sürede geri ödemek kaydıyla aldığım borç ile oluşmuş bir rakamdır.”

Özgürgün, her türlü soruşturmaya açık olduğunu ve verilmeyecek hiçbir hesabının olmadığına işaret etmişti.

 

yeniduzen-satin-aliniz-864.jpg

Bu haber toplam 11949 defa okunmuştur
İlgili Haberler