1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hüdaoğlu: “Örtülü ödenek demokrasinin düşmanıdır”
Hüdaoğlu: “Örtülü ödenek demokrasinin düşmanıdır”

Hüdaoğlu: “Örtülü ödenek demokrasinin düşmanıdır”

Hüdaoğlu, örtülü ödeneğin şeffaflık, hesap verebilirlik ve demokrasinin baş düşmanlarından olduğunu vurguladı.

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, örtülü ödeneğin şeffaflık, hesap verebilirlik ve demokrasinin baş düşmanlarından olduğunu vurguladı.

Hüdaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, devlet ağır borç yükü altında bulunurken ve bankalara olan borcundan dolayı faizlerini dahi ödemekte zorlanırken, 2015 bütçesinde "örtülü ödenek" için 2 milyon 450 bin Türk Lirası ayrıldığını kaydetti.

Hüdaoğlu, Başbakanlık örtülü ödenek bütçesinin 250 bin TL'den 400 bin TL'ye, Başbakan Yardımcılığı’nın 300 bin TL’den 350 bin TL’ye, Maliye Bakanlığı’nın 200 bin TL'den 250 bin TL'ye, Cumhurbaşkanlığı’nın ise 1 milyon 150 Bin TL’den 1 milyon 500 bin TL’ye çıkarıldığını ifade ederek, “Bu nasıl tasarruf etmektir” diye sordu.

Monarşilerden demokrasiye geçişin en önemli sebeplerinden birinin toplumu yönetenlerin halktan topladıkları vergileri harcarken nereye harcandıklarını halkın bilmek istemesi ve bütçeyi kontrol edebilmesi olduğunu belirten Hüdaoğlu, “Demokrasinin en temel ilkelerinden biri seçilmişlerin kamu yönetiminde halktan gizli harcamalar yapmamasıdır” dedi.

Hüdaoğlu, sürekli olarak şeffaflıktan bahseden hükümet yetkililerinin, örtülü ödenek bütçelerini artırmalarının samimi olmadıklarının göstergesi olduğunu savundu.

Örtülü ödeneğin bütçeden kaldırılması için TDP milletvekilleri aracılığıyla meclise yasa önerisi sunacaklarını da belirten Hüdaoğlu, şeffaf yönetim ve demokrasiye inanan tüm milletvekili, sivil toplum örgütleri ve bireyleri bu mücadeleye destek vermeye davet etti.

(tak)

Bu haber toplam 1291 defa okunmuştur