1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hüdaoğlu: “Kültür ve sanatın özerkliği esastır”
Hüdaoğlu: “Kültür ve sanatın özerkliği esastır”

Hüdaoğlu: “Kültür ve sanatın özerkliği esastır”

Hüdaoğlu, kötü yönetimler neticesinde batağa sürüklenen Başkent Lefkoşa’da, kültür ve sanatın da olumsuz etkilendiğini belirtti.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, kötü yönetimler neticesinde batağa sürüklenen Başkent Lefkoşa’da, kültür ve sanatın da olumsuz etkilendiğini belirterek, en temel projeleri arasında özerk bir kültür ve sanat yapılanmasının olduğunu söyledi.  Devlet Tiyatrolar Binası’nın 14 yıl boyunca tamir edilmediğini, geçtiğimiz yıllarda yapımına başlanan Tiyatro Kültür Merkezi’nin ise yarım bırakıldığını kaydeden Hüdaoğlu, “Bu kabul edilemez bir durumdur. Tiyatro Kültür Merkezi’nin tamamlanması önceliklerimiz arasında olacak” dedi.
Belediye Tiyatrosu’nun 32 yıl önce, TDP’nin kökleri olan TKP’den Belediye Başkanı seçilen Mustafa Akıncı’nın döneminde kurularak yaşam bulduğunu belirten Hüdaoğlu, sosyal demokrat düşünce çerçevesinde, demokrasi ve barış yolunda, kültür ve sanatın savunucusu olmaya devam edeceklerini kaydetti. Halkın demokratikleşmesinde ve çağdaşlaşmasında çok önemli rolleri olan sanatçılar ile tiyatrocuların da LTB’de yaşanan olumsuz gelişmelerden fazlasıyla nasibini aldıklarını, geçtiğimiz aylarda Belediye Kültür Sanat Birimi’nin kapatılmasının bile düşünüldüğünü anımsatan Hüdaoğlu, buna rağmen tiyatronun inatla perdelerini açık tuttuğunu ve bunun da her türlü takdire değer olduğunu ifade etti.
Hüdaoğlu, sanat ile sanatçının yanında durmaya ve her türlü haksızlığa karşı mücadele etmeye devam edeceklerini de ifade etti.
(tak)

Bu haber toplam 1526 defa okunmuştur
Etiketler : , ,