1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. HTKS: “Ercan’daki sorunlarla ilgili UBP ile hükümet halka izahat borçludur”
HTKS: “Ercan’daki sorunlarla ilgili UBP ile hükümet halka izahat borçludur”

HTKS: “Ercan’daki sorunlarla ilgili UBP ile hükümet halka izahat borçludur”

HTKS, Ercan Havalimanı ihalesinde yaşanan sıkıntılarla ilgili sorumlulukları bulunan UBP ile hükümetin halka izahat borçlu olduğunu savundu.

A+A-

 

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), Ercan Havalimanı ihalesinde yaşanan sıkıntılarla ilgili sorumlulukları bulunan UBP ile hükümetin halka izahat borçlu olduğunu savundu.

HTKS, Ercan’a iki yıldır yatırımların başlamaması, artan bilet fiyatları, T&T Airport üzerindeki otorite eksikliği ve gelinen karmaşık durumun KKTC gibi “güçsüz ve denetimsiz” bir devlette özelleştirmenin zararlarını gözler önüne serdiğini öne sürdü.

HTKS Başkanı Cem Kapısız yazılı açıklamasında, Ercan’da yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, sürecin başlaması ve sorunların bugüne gelmesinde sorumlu gördüğü UBP ile CTP BG-DP UG hükümeti partilerinden açıklama istedi.

Kapısız, Ercan Havaalanı’nın yaklaşık iki yıl önce, dönemin hükümeti UBP tarafından nasıl özelleştirildiğini, şimdiki hükümetin ortakları CTP-BG ile DP-UG’nin de seçim öncesi Ercan’ın özelleştirilmesi hakkında ne “vaatler” verdiğini unutmadıklarını kaydetti.

Ercan ihalesini kazanan T&T Havalimanı İşletmeciliği Şirketi'ni oluşturan ortak şirketlerin kendi arasında düştüğü çelişki ve anlaşmazlık sonucu şirket paydaşlarından Terminal Yapı’nın yaptığı açıklamanın “endişe verici” olduğunu belirten Kapısız, Terminal Yapı’nın ciddi iddiaları bulunduğuna işaret etti.

“Eğer şirketin yönetim ve idaresi tamamen yüzde 80’lik havaalanı konusunda deneyimsiz kısımda ise bu durum istenmeyen sonuçlar doğurabilir” diyen Kapısız, uluslararası kuruluşlarla ilişkileri ve bağımlılıkları olan ve son derece hassas bir iş olan havaalanı konusunun, işletmeyi ve inşaatı yapan şirket T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat San. ve Tic. Şti. Ltd.’in tecrübesiz ellerinde yönetilmesi durumunda sıkıntılar yaşanabileceğine savundu.

Kapısız, bu durumun geri dönülemeyecek zarar ziyana ve felaketin yanı sıra Ercan Havalimanı’nın kötü bir ün yapmasına yol açabileceğini” öne sürdü. Kapısız, Ercan Havalimanı ile ilgili bu durumu “vahim” olarak niteleyerek, şu soruları sordu:

“Yapılacak havalimanı ve binalar ile ilgili proje, devlet tarafına iki yıldan sonra yeni mi teslim edildi? Eğer öyle ise ihale verilirken olmayan proje ya da sahte projeler üzerinden mi kararlar verildi? İki yıldır T&T şirketi sözleşme gereği ödemesi gereken KDV’yi devlete ödedi mi? Eğer ödemediyse T&T’nin halktan aldığı vergiler şirketin yanına mı kalıyor? Ercan Havalimanı iddia edildiği gibi özelleştirildiği günden günümüze şartnamenin gerektirdiği yeterlilikten ve deneyimden yoksun mu idare edilmiştir? Hükümet’inizin bu idare şeklinden haberi var mı? Destekliyor mu? Yoksa görmezden mi geliyor? Sayın Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve sayın Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, bu memlekette olan biten usulsüzlüklere ve yolsuzluklara müdahale edemeyecekseniz neden hükümettesiniz?”

(tak)

Bu haber toplam 1223 defa okunmuştur