1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hristodulidis: “Müzakerelerin normal seyriyle uyumlu değil”
Hristodulidis: “Müzakerelerin normal seyriyle uyumlu değil”

Hristodulidis: “Müzakerelerin normal seyriyle uyumlu değil”

Kıbrıslı Rum sözcü Hristodulidis: “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesinde faaliyet gösteren şirketin herhangi bir şekilde rahatsız edilmesi müzakerelerin normal şekilde gerçekleştirilmesiyle hiç uyumlu değildir”

A+A-

Türkiye’nin “araştırma yapacağı” duyurusunun ardından Kıbrıslı Rum Dışişleri ve Enerji Bakanları Yoannis Kasulidis ile Yorgos Lakkotripis’in, yetkili birimlerle Cumartesi günü toplantı yaptıkları ve başkan Nikos Anastasiadis’in de bilgilendirildiği açıklandı.

Politis’in haberinde, Anastasiadis’in, Türkiye’nin Kıbrıs’ın güneyindeki çalışmaları engelleme girişimi durumunda müzakerelerden çekileceği açıklaması hatırlatıldı.
Kıbrıs hükümet sözcüsü Nikos Hristodulidis ise açıklamasında, “Konunun, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ve Kıbrıs Cumhuriyeti’yle imzaladığı anlaşmanın ardından bölgede araştırmalar gerçekleştiren ENI-KOGAS şirketinin de haklarının çiğnenmesi sebebiyle büyük önem taşıdığını” iddia etti.
Hristodulidis, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesinde faaliyet gösteren şirketin herhangi bir şekilde rahatsız edilmesi müzakerelerin normal şekilde gerçekleştirilmesiyle hiç uyumlu değildir” şeklinde konuştu.
Bu açıklamasıyla müzakerelerin sona ermesini mi kastettiğinin sorulması üzerine ise “Müzakerelerin normal gidişatıyla uyumlu olmadığı nettir” ifadesini kullandı.

“Mızrak takipte – platform gönderecekler!”

Kıbrıs Rum basını gelişmelerle ilgili Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamanın ayrıntılarına da yer verdi.
Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Mızrak” isimli Türk savaş gemisinin ENI’nin sondaj platformu “Saipem 10000”’i izlemeyi sürdürdüğüne vurgu yapıldı.
Fileleftheros gazetesi haberi “MEB’imizde Alarm – Ankara Kıbrıs’ın Güneyinde Gerginlik Yaratmak İstiyor – Müzakereler Havaya – MEB’imizde Parti Yapmak İstiyorlar” manşet ve iç başlıklarıyla yansıttı.
Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:
Alithia: “Müzakereler Mi Kışkırtmalar Mı? – Lefkoşa Ankara’yı İkileme Sokuyor – MEB’deki Kışkırtmaların Etkisi Müzakerelere”.
Haravgi: “MEB’de Yeni Türk Kışkırtması – Mızrak MEB’de”.
Simerini: “Türkiye Topraklar ve Denizler İstiyor – MEB’imizdeki Bölgeleri Bağlıyorlar – Türklerin Kışkırtmasının Sınırı Yok – Atina’dan Da Ankara’ya Mesaj”.

 

(TAK)

Bu haber toplam 1163 defa okunmuştur