1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hrisostomos’tan manastır açıklaması
Hrisostomos’tan manastır açıklaması

Hrisostomos’tan manastır açıklaması

Girne Metropoliti Hrisostomos’un, Çamlıbel’deki Ay.Panteleimonas Manastırı’nın restorasyonuna ilişkin UNDP-PFF ve Kültürel Miras Teknik Komitesi tarafından başlatılacak çalışmalara rıza göstermek için, üç şart öne sürdüğü belirtildi.

A+A-

 

Fileleftheros gazetesi,  “Girne Metropolitinin Şartları Çalışmayı Geciktiriyor” başlıklı haberinde, sözde “Girne Metropoliti” Hrisostomos’un, Ay.Panteleimonas Manastırı’na ilişkin çalışmaların başlayabilmesine rıza göstermek için yazılı olarak üç şart ortaya koyduğunu yazdı.

Habere göre, Hrisostomos, Girne Metropolitliğine yazılı talepte bulunulması, söz konusu çalışmaya ilişkin yapılan tüm ilgili incelemelerle birlikte resmi raporun verilmesi, Ay.Panteleimonas Manastırı’nın, ilk kullanımı dışında herhangi bir neden için, bir bölümünün veya bölümlerinin, çalışmaların tamamlanmasından önce ve sonrasında, herhangi bir aşamada kullanılmayacağına dair yazılı resmi teyit verilmesi” şartları öne sürdü.

Gazete, Ay.Panteleimonas Manastırı’na ilişkin çalışmaların Mayıs ayında başlaması gerektiğini ancak Girne Metropoliti Hrisostomos’un tavrının buna engel olduğunu belirtti. (tak)

Bu haber toplam 1631 defa okunmuştur